Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Staysmans ti musikkfavoritter

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag er Stian «Staysman» Thorbjørnsen tilbake som programleder for «Ti på Topp» på NRK. Her er Stian Thorbjørnsen (37) sin egen favorittliste.

Rølpeartisten fra Gressvik har tatt utfordringen fra Fredriksstad Blad og laget sin egen «Ti på topp»-liste. Her er også hans begrunnelser for de ti låtvalgene.

Metallica – Master of puppets:

– Egentlig kunne vel nesten hele katalogen til Metallica kvalifisert seg til en liste som dette. Master Of Puppets er lyden av hele ungdomstida mi på Gressvik.

Pantera – Mouth for war:

– Åpningssporet på en av mine favorittskiver Vulgar Display Of Power. Anbefales!

Aqua – Dr. Jones:

– Fantastisk poplåt. Aqua er vel en stor årsak til at jeg begynte med skamløs popmusikk for første gang på slutten av 90-tallet.

Navigators – Wall of Stone:

– Et bidrag fra plankebyen. En PERLE av en låt! Ikke alltid jeg er enig med musikkjournalister, men hyllesten denne fikk rundt 2009 var vel fortjent.

  • Saken fortsetter under:

Les også

Denne rølpete fyren fra Gressvik er det umulig å mislike

Freddy Kalas – Pinne for landet:

– Hørte premièren av denne LIVE på en konsert vi hadde sammen og mistet litt motet. For det var jo SÅNN en ekte partyhit skulle låte. Sur for at vi ikke lagde den selv, he he.

Johnny Cash – Hurt:

– GENIAL! Nine Inch Nails cover av kanskje enda mer geniale Johnny. Gjort med en fantastisk innlevelse.

Toby Keith – I love this bar:

– Denne er soundtracket til sene kvelder hjemme hos av mine beste venner, Vegar. Hver gang jeg hører den savner jeg ham så sykt.

Ebba Grön – Ung og kåt:

– Deilig punk! Hørte masse på Ebba Grön i min barndom og har hentet mye inspirasjon til egne låter herfra. Vokalisten Thåström har senere gitt ut låten «Fan Fan Fan» som også kanskje burde vært på denne lista.

Eminem – ‘TILL I Collapse:

– Absurd motivasjonslåt. Av mange Eminemfavoritter ble denne valgt til lista da jeg synes den er fra en epoke hvor Em var på sitt beste.

Staysman & Lazz – uten sko:

– Ha, ha, måtte ha en egen låt på lista også. Denne var flaggskipet vårt i fem år. Fra 2007 til 2012 avsluttet låten alle konsertene våre og vi var helt sikre på at vi hadde en hit lenge før den faktisk ble det. Nå blir vi alltid varme om hjertet når publikum skriker etter denne sangen over tolv år etter den kom ut for første gang.

Les også

Programleder Staysman: – Jeg ble skikkelig starstruck da ungdomsheltene mine var gjester

Kommentarer til denne saken