Denne saken ble publisert første gang den 31. mai 2022.

Risholmen – en plass for avslapning

Tarik Elyounoussi (34), fotballproff i Japan:

– For meg er en tur til Risholmen en perle mange bør få med seg. Den ligger rett vest av Hankøsundet og du må ta deg dit med båt. Her kan du nyte stillheten fra en stressende hverdag, sier han på telefon fra Japan.

– Da jeg var der for en del år siden, var det faktisk mange eldre damer som kjente meg igjen. Det ble delt ut noen klemmer, men det var bare hyggelig. Absolutt en plass for avslapning. Mye flotte blomster og husker jeg ikke feil blir den kalt for Rododendronøya. En fin strand er det også der.

Byferga og Gamlebyen – perle uten sidestykke

Terje Formoe (72), Kaptein Sabeltann:


– Jeg er veldig glad i «ælva» og synes det er genialt det Fredrikstad har gjort med å tilby gratis byferge.

– Selv overnatter jeg ofte i båt på bryggekanten og jeg er imponert over hvordan byen har utviklet seg de siste ti årene, sier han.

–Selv om det ikke er så originalt, så er Gamlebyen en perle uten sidestykke. Da jeg er i Voldportgaten hos den eminente produsenten, og gode venn Kyrre Fritzner går vi alltid over for å spise lunsj på Mormors Cafe, legger han til.

Og avslutter:

– En annen favorittplass er Café Magenta for å spise en vaffel med jordbær og rømme. Deretter er det ofte deilig å gå en tur på vollane eller ta en tur på Isegran. Der var jeg sist innom ett båtbyggeri og et kapell. Fredrikstad er absolutt en by flere bør oppdage, og jeg håper de i fremtiden fortsetter å markedsføre hva byen har å tilby.

Hankø – sommerparadis

Madelene Rubinstein (27), deltager i Mesternes mester:


– Hankø er plassen for meg om sommeren. Jeg er nærmest oppvokst på Andersen-slippen på Vikane, hvor pappa var leder i seilforeningen. Vi var ofte på sjøen og da var det naturlig å besøke Hankø som er en fantastisk plass.

– Besteforeldrene mine har hytte på Skjellumfjellet, så det er i de traktene jeg trives best, sier den tidligere judostjernen som nylig gjorde en fin prestasjon i Mesternes mester.

– Og som de fleste andre er også en tur på brygga i sentrum helt magisk – ingenting slår den. Å sitte der bare å nyte, ja det er sommer i Fredrikstad det, sier Rubinstein som er bosatt i nabobyen – også som kjent som plassen «hygge uten brygge».

Foten – veldig barnevennlig (og kjekke gutter)

Isabell Herlovsen (33), tidligere fotballstjerne:


– Etter at vi fikk barn (sønnen Henrik), så er Foten blitt plassen for Christine (samboer) og meg. Dette er en veldig barnevennlig plass, hvor vi også har hatt mye av oppveksten selv som barn. Badeplassen er veldig oversiktlig, sier Herlovsen.

– Og det er heller ikke et minus at det er kiosk på stedet, legger hun til.

Celine Madelen Johannessen (19), artist:

Anbefaler også Foten.

– Det er den koseligste stranden jeg vet om, og det er alltid masse kjekke gutter der. Jeg og vennene mine kommer nok til å være der masse sammen i sommer, og nyte tiden vi får sammen før vi alle drar hver våre veier for å studere og jobbe, sier hun.

– Det er også veldig hyggelig å sette seg i Kirkeparken og spise is.

Odins Kro på Gressvik

Stian Staysman Thorbjørnsen (40), artist:

Å ta seg en pils på Odins Kro mellom slagene er obligatorisk for Stian Staysman Thorbjørnsen på sommeren.

– Det er viktig å lage masse leven, samtidig som mora mi som bor ved siden av får noen våkenetter, sier han.

Vikane – et samlested

Dag Solheim (63), kulturaktør


– Det er mange ting man bør gjøre når det er sommer i Fredrikstad. Egentlig burde vi hatt et kort man kunne stemple når man hadde spist is på Flora, fiskesuppe i Engelsviken, badet på Foten, gått tur på Hankø og drukket halvliter på Brygga, innleder han.

– Skal jeg velge meg et sted jeg og min kone Christin har blitt veldig glade i, så er det Vikane. Her har vi tilbrakt et par uker i juni de siste årene og gleder oss hvert år. Da samles familie og venner på en måte vi ikke kan resten av året.

Softis på Skjærhalden

Tage Johansen (19), FFK-spiller


– Det beste stedet å tilbringe sommeren er uten tvil på Hvaler, sier den talentfulle 19-åringen.

– Ingen ting slår det å reise ut til Skjærhalden for å spise en softis fra kiosken i sentrum, deretter stikke opp på Storesand med venner eller familie, fortsetter han.

FBs bucketliste

Her får du alle forslagene oppsummert.

Ta screenshot og lagre, så har du alltid forslag til steder å dra i sommer lett tilgjengelig:

  • Risholmen (Hankøsundet)
  • Gamlebyen
  • Hankø
  • Foten
  • Kirkeparken
  • Odins Kro
  • Vikane
  • Bevø camping