Selv mener jeg dette er en av de beste rødvinene på Vinmonopolet opp til 130, og i mine øyne kunne den gjerne kostet en hundrelapp mer. Historien er den samme, men til glede for nye lesere, kan jeg fortelle at det hele begynte da Jocelyn og Michel Paquet grunnla vinhuset i Frankrike på starten av 1980-tallet. Det vil si de er et relativt nytt vinhus men leverer rimelige viner av svært høy standard.

Vi befinner oss i en liten by i Mâconnais-regionen og gården er på cirka seks hektar. Og det hele gikk svært fort, det tok ikke lang tid før man kunne finne vinene deres i butikkhyllene over store deler av verden. Etter hvert var det sønnene som overtok driften, og ifra 2014 til 2016 utvidet de gården flere ganger og sønnen jobbet hardt med å utvikle nye viner. I 2018 ble de organiske og første årgang med sertifisert organisk vin er 2021-årgangen. Og i 2019 tok omdøpte de gården til Familie Paquet.

Produktinformasjon:

Navn: Famille Paquet Pinot Noir 2020

Metode: Skånsom pressing. Fermentering på ståltanker. 6 mnd lagring på atåltanker

Varenummer: 12190401

Alkoholprosent: 12,

Syre pr liter: 5,2

Sukker pr liter: mindre enn tre

Pris: 129,90

Dagens vin, som også er å få på boks- en så kalt BiB, passer utmerket til lyst kjøtt, eller foran tv-en til gullrekka. Jeg fant frem Pinot Noir-glasset mitt fra Riedels Winewings-serie og åpner flasken. Så heller jeg noen dråper av vinen i glasset og konstaterer at den har en flott, klar rødfarge. Det første som treffer nesen min er solvarme, røde kirsebær. Etter litt får man også frem små hint av jordbær, blomster og lengst bak litt urter. Minner om våt skogbunn på høsten kommer frem. I munnen oppleves denne fruktig og myk. Deilig preg av kirsebær og florale undertoner. Etter en tid i glasset kommer det frem tydelig preg av bakt paprika. Vinen har en lang og intens utgang.

Dette er en vin jeg vil sette i kategorien «kupp». Her er det bare å nyte.