Jeg vet denne er litt dyrere enn hva mannen i gata bruker på en vin, men allikevel er ikke prisen avskrekkende (200 kroner). Og velger du å kjøpe den, vil du se at den er verdt hver eneste krone. Dette er en rosévin som havner på min topp 5-liste. Så sjekk den gjerne ut.

Vi befinner oss i vakre Provence, og Chateau Roubine har vært kjent siden begynnelsen av 1300-tallet. Det var eid av Tempelridder-ordenen før den ble avstått i 1307 til Johannesordenen. På 1400-tallet tilhørte Château Roubine forskjellige store provençalske familier. I 1789 forårsaket revolusjonen fragmentering av eiendommen. På 1800-tallet tilhørte eiendommen Allaman-familien, som solgte den i 1855 til Anne Leclerc de Juigne de Lassigny. Så man kan absolutt si det er svært mye spennende historie tilknyttet eiendommen.

Vi beveger oss over på 1900-tallet, og i 1923, gikk Château Roubine til Henri de Rohan Chabot som leide det ut til Ott-familien. Valérie Rousselle fra Var, hjemmehørende i St Tropez, ble eier av Château Roubine i 1994. I 1955 var Château Roubine en av de 23 vingårdene som ved dekret ble anerkjent som «Cru Classé» i Côtes de Provence. Templarvåpenet sporer eiendommens historie: Dragen, dyresymbolet på Draguignan og løven, dyresymbolet på Lorgues sammen med strålene fra Solen.

Og historien om dagens eier kan sies er litt flott som eiendommen:

Valérie Rousselle ble født i 1963 ved Pampelonne i Saint-Tropez, i utkanten av vingårder. Faren hennes opprettet og driver den berømte Kon Tiki campingplassen og den unge jenta lever i stedet for verden av turisme, gjestfrihet og underholdning: «Det var starten på betalte ferier og campingplassen vår var en slags Club Med før sin tid,» betror hun. Så etter Lausanne Hotel School, forutbestemt til å jobbe i hotellbransjen, startet Valérie en lovende karrière innen Barrière-gruppen i Deauville. Men i mai 1994 førte flaksen til at han besøkte en vineiendom til salgs, Château Roubine. Og der er det kjærlighet ved første blikk. Hun blir bokstavelig talt forelsket: «Jeg har blitt kalt av stedet». Fast bestemt til tross for vanskelighetene med denne typen oppkjøp, nølte ikke den fremtidige vinbonden med å sette seg i gjeld, og med støtte fra foreldrene hennes klarte han å kjøpe eiendommen.

La vie en Rose er en økologisk vin laget på like deler Grenache og Cinsaut. Den passer utmerket som en drikkevin eller til en deilig salat. Dette er en fersk vin som jeg anbefaler at man drikker nå og ikke lagres.

Produktinformasjon:

Navn: Roubine La Vie en Rose 2021

Varenummer: 14138701

Alkoholprosent: 13

Syre pr liter: 4,1

Sukker pr liter: 3

Pris: 199,80

Dagens vin ble drukket fra et hvitvinsglass fra Riedel, og det første jeg legger merke til er den flotte, lyserosa fargen. Jeg stikker nesen forsiktig ned i glasset, og blir møtt av deilige toner av røde bær og frukter. La meg nevne bringebær, kirsebær og jordbær. Etter litt tid i glasset kjennes deilige toner av litt syrlige tropiske frukter slik som grapefrukt og sitron. Den har også litt florale undertoner. I munnen er den fruktig og svært frisk. Her er det også de røde bærene som styrer smaksbildet. Den har en god fylde, til rosévin å være, og fin syre og godt bitt. Litt mineraler mot slutten.

Absolutt en fantastisk rosévin.