Som vinskribent får jeg ofte spørsmål om hva som er min favorittvin, favorittype og favorittdrue. Når det kommer til rødvin er svaret enkelt, men har aldri klart å finne en favoritt innen hvitvin, men jeg innser nå den siste tiden at det må nok bli tysk riesling. Og dette er en riesling som lett seiler opp som en favoritt innen denne prisklassen.

Dagens hvitvin er syrefrisk og fruktig. Den kan du nyte godt i dag sammen med sjømat. Servere gjerne en litt fet smørsaus til den, og du vil få et uforglemmelig måltid. Om du ønsker å kjøpe inn noen flasker til senere bruk, lover jeg deg at denne holder i opp mot 10 år ved riktig lagring.

Selve eiendommens historie tar oss tilbake til 1897, men det var så sent som i 2016 at Heimes-familien tok over vingården. Vingården het på den tiden Weingut Dr. Siemens, men valgte å omdøpe vingården til Weingut Wurtzberg som er et mer tradisjonsrikt navn. De unge søsknene Felix og Annalena jobber tett sammen i familiebedriften, hvor Felix har hovedansvaret for vingårdene og vinkjelleren, mens Annalena tar seg av resten. Den hundre prosent familieeide vingården består av ca. 17 hektar vingård. De er fremdeles en ung vinprodusent, men har allerede rukket å sette sine spor i vinverden. Denne vinen er et eksempel på det.

Produktinformasjon:

Navn: Wurtzberg Saar Riesling 2021

Metode: Spontanfermentert i ståltanker. Modning på tank.

Varenummer: 13877001

Alkoholprosent: 12

Syre pr liter: 6,9

Sukker pr liter: 5,9

Pris: 149,90

Vinen har en flott, gulgrønn farge som tar seg godt ut i glasset. Den dufter litt syrlig av grønne epler, ananas, grapefrukt og sitrusfrukter. Etter hvert litt søtlige toner av melon og pære. Etter litt tid i glasset kommer det frem florale undertoner og mineraler som minner om flint. Svært delikat vin.

I munnen oppleves den fyldig, fruktig og syrefrisk. Det er nok de tropiske fruktene, samt grønne epler som dominerer på smak. Når den i tillegg kan løftes noen ekstra hakk med undertoner av nøtt, mineraler og urter gjør dette til en fantastisk vin. Flott utgang som bare gir og gir. Dette er en hvitvin som du absolutt bør teste.

NB: Den står som 2020-utgaven på Vinmonopolet.no men det er årgangsskifte, og det er 2021 jeg har testet. Noen vinmonopol kan derfor fremdeles ha inne 2020-årgangen, som også kan anbefales.