(Laagendalsposten) Espen Andersen Bråthen (37) tok livet av fem personer i Kongsberg onsdag kveld. Ifølge politiet skal han ha drept fem tilfeldige mennesker med bruk av våpen som pil og bue. Bråthen har i avhør med politiet erkjent at det var han som drepte fem personer.

Kongsberg-samfunnet er rystet etter hendelsene onsdag, og folk har samlet seg i sorg siden det tragiske inntraff.

Nå frigir politiet navnet på de omkomne.

Fem drepte

Gun Marith Madsen ble 78 år gammel. Hun ble født på Gjerpen, men har bodd i Kongsberg i mange år. Hun har brukt kunstnernavnet Gun Mads i mange år, i forbindelse med at hun var en anerkjent maler. Madsen har hatt en rekke utstillinger i løpet av årene som aktiv kunstmaler.

Hun beskrives også som en veteran i Kongsbergs kunst- og kulturmiljø.

Hanne Merethe Englund ble 56 år gammel. Hun ble født i Haugesund, men bodde i Hyttegata i Kongsberg i mange år. Også Englund var kjent i kunstmiljøet i Kongsberg. Hun ble kjent som keramiker, og hadde både verksted og galleri i Hyttegata fra 1996 og frem til hun ble drept.

Liv Berit Borge ble drept onsdag, 75 år gammel. Borge ble født og vokste opp i Kongsberg, og bodde der hele livet. Hun jobbet i bank, og var engasjert i både kulturliv og humanitært arbeid. Borge var både flyktningeguide og leksehjelper i Kongsberg Røde Kors, hvor hun også har vært styremedlem. Hun har også deltatt aktivt i Mental Helse i Kongsberg.

Gunnar Erling Sauve (75) ble drept onsdag kveld. Han var kjæreste med Liv Borge, og også tidligere gift med en annen kvinne. Han var tidligere jordskiftedommer i Nedre Buskerud jordskifterett, og har også arbeidet blant annet i Statens vegvesen, men pensjonerte seg i 2015. Han hadde bostedsadresse i Lier, men hadde ifølge Facebook vært sammen med Liv Borge siden 2016.

Andréa Meyer (52) ble drept i Kongsberg onsdag kveld. Også hun bodde i Hyttegata, ifølge naboer som VG har snakket med. Meyer kom fra Hamburg, men har bodd lenge i Norge, forteller nabo til VG.