(Nettavisen) Lørdag 15. oktober er «Maskorama» tilbake på norske tv-skjermer for tredje gang. NRK har holdt kortene tett til brystet, men i dag ble omsider de åtte nye karakterene offentliggjort.

De maskerte kjendisene skal kjempe om å følge i fotsporene til både «Trollet» i 2020 og «Snømonsteret» i 2021, som altså vant de to foregående sesongene. Bak vinner-maskene var det henholdsvis Ulrikke Brandstorp og Didrik Solli-Tangen som skjulte seg i 2020 og 2021.

Maskene for årets sesong ble offentliggjort onsdag morgen, i forbindelse med den nyeste episoden av NRKs «Maskorama»-podkast.

– Det har vært totalt kaos i hele år, sier «maskesemester» og sjefdesigner Kjell Nordström om årets maskeprosjekt.

Dette er de nye karakterene:

Dandy

Frøya

Huldra

Hytta

Rabagasten

Snøroboten

Ulven

Zombien

Avslører detaljer om «Hytta»

Et av kostymene som vekker oppsikt blant de åtte karakterene i år er, Hytta. Hytta er nemlig den første karakteren i norsk «Maskorama»-historie som er et objekt og ikke en person.

I podkast-episoden spekuleres det flittig om den oppsiktsvekkende karakteren. Det kommer blant annet frem at Hytta har to piper, noe de spekulerer om kan være et hint.

I de utenlandske utgavene av programmet har det de siste årene vært tilfeller der det er to personer som gjemmer seg i et kostyme.

– Hvis det skal være en maske med to personer i år, så er det en hytte, spekulerer programleder for «Maskorama»-podkasten, Sarah Natasha Melbye.

Nordström forsikrer om at det er god plass i hytta, til og med for programleder Silje Nordnes.

Brukte kjønnshår på maske

I onsdagens episode av «Maskorama»-podkasten svarer Nordström på en rekke spørsmål som er innsendt av fansen. Et av spørsmålene er hva de rareste han har brukt i en maske.

– Jeg vet ikke om det er litt på kanten, men jeg tror det rareste vi har brukt er faktisk kjønnshåret til en jakokse sier han.

Han opplyser at kjønnshårene er ypperlig å bruke til blant annet ansiktshår som skjegg, og at det er vare av kvalitet.

– Man bruker det til bart, skjegg og vipper. Men det må spesialbestilles, jeg vet det høres rart ut og en liten bunt koster flere tusen kroner, opplyser han.

Ny vri

I likhet med de tidligere sesongene av «Maskorama» er det som nevnt Silje Nordnes (37) som skal lede gjetteprogrammet. Hun blir som vanlig akkompagnert av sine tre, trofaste detektiver Marion Ravn (38), Nicolay Ramm (33) og Jan Thomas (55).

I den første episoden av podkasten ble det derimot avslørt at det blir en ny vri i året sesong. De tre detektivene vil i år få hjelp av en fjerde detektiv.

Hver sending vil det være en ny gjestedetektiv, som skal hjelpe de tre faste i panelet med å gjette seg frem til de ulike kjendisene som gjemmer seg bak maska.

– Kanskje det er bra hvis det er en som er ekspert på en typisk ting da, hvis vi tenker at det er en fotballspiller så får vi hjelp av Jan Åge Fjørtoft liksom, konspirerte Ravn forrige uke i «Maskorama»-podkasten.

– Det vi alle tre er helt ræva på, er politikk. Vi suger på politikk, fulgte Ramm opp.

Hvem det blir kunne programleder for podkasten, Sarah Natasha Melbye derimot ikke røpe overfor de tre andre enda.

Flytter innspillingen

Også i år vil den norske utgaven av programmet gå direkte foran publikum. Nytt av året er derimot at innspillingssted er endret fra Lillestrøm til Nydalen i Oslo.

Den norske utgaven er gjetteprogrammet vil som de andre årene spilles inn direkte på lørdag foran publikum. Overfor Nettavisen kunne NRKs pressekontakt for programmet, Tonje Bergmo avsløre at innspillingen vil foregå i Nydalen i Oslo, og ikke i Lillestrøm der de tidligere sesongene har blitt spilt inn på på Lillestrøm.

Grunnen til dette var på grunn av logistikk.

– Det var rett og slett ikke plass i kalenderen til Hellerudsletta, sa hun forrige uke.

Les også: NRK knuste TV 2 med nesten én million seere

På spørsmål om hvor mange tilskuere det vil bli plass til i Nydalen svarte hun følgende:

– Det ble lagt ut 250 billetter til hver sending på tirsdag og de ble revet bort på 15 minutter.