Hun ber innstendig om at personer som frykter at de er smittet av viruset, IKKE møter opp direkte på legevakten.

– Det er viktig å få frem at alle skal ringe oss ved bekymring om koronavirus. Vi har styrket bemanningen på telefonmottak, slik at alle skal komme frem. Dette gjør vi for at personer som frykter at de er smittet skal ikke sitte på venterommet sammen med andre pasienter, sier hun.

– Følg FHI sine råd

Fredrikstad kommune anbefaler innbyggerne om å følge alle råd fra FHI. Oppdatert informasjon og råd rundt koronaviruset finner du på deres hjemmeside, som du finner her!

I en melding til innbyggerne på sine nettsider, skriver Fredrikstad kommune at de følger situasjonen. Les deres anbefalinger her.

Som FB skrev torsdag, anbefaler kommunen innbyggerne å ta forholdsregler i forbindelse med viruset. Dersom du er forkjølet og hoster eller nyser bør du nemlig ha et par ting i bakhodet.

– Det er viktig at du bruker et papirlommetørkle til å hoste eller nyse i, og at dette kastes etterpå. Dersom du ikke har dette tilgjengelig, så anbefaler vi å bruke armkroken. Etterpå bør du bruke såpe og vann til å vaske hendene, sa kommuneoverlege Berit Løkken Finess til FB torsdag.

– Ikke bruk munnbind

Hun oppfordrer også innbyggerne til å IKKE bruke munnbind.

– Vi opplever at personer som bruker munnbind tar seg mer til ansiktet, og at dette derfor virker mot sin hensikt. Derfor mener vi at å gå til innkjøp av dette ikke er en god idé, sier hun.

Kommunen er også forberedt på at flere kan bli smittet den nærmeste tiden.

– Samtidig er det viktig å presisere at dette er et luftveisvirus på linje med virus vi kjenner fra før. Men siden dette er en helt ny type som det ikke finnes vaksine eller behandling mot foreløpig, så er det viktig å ta forholdsregler.