Gå til sidens hovedinnhold

Det som nå skjer for å sikre Erna flere år ved makten, skal vi ikke trenge å oppleve i 2019

Maria D. Imrik

Fylkesleder i AUF i Østfold. Bystyrekandidat for Fredrikstad Arbeiderparti

Fredrikstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Maria D. Imrik: – Det er ikke annet enn diskriminerende og absurd at i Norge så får du hjelp dersom du mangler sædceller, men mangler du eggceller så får du det ikke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For noen dager siden ble Høyre, Frp, Venstre og KrF ferdig med regjeringsforhandlingene på Hadeland. I ettertid har mediene bestått av saker og oppslag om Ropstad sitt utspill tilknyttet fosterreduksjon, hvilke politikere som får ulike statsrådsposter og hvor mange medlemmer som har strømmet til partiene på venstresiden – og bort fra KrF.

Det er mye som har skjedd på få dager. Den nye regjeringen sto som perler på en snor utenfor Slottet samtidig som massevis av politiske motstandere demonstrerte. Vi fikk vite at Ropstad tar over som barne- og familieminister. I utgangspunktet skulle han jo blitt barne- og likestillingsminister, men det fikk visst Ropstad slippe. Det blir nok for mye å ha ansvar for likestilling og å jobbe for like muligheter og rettigheter for alle landets innbyggere.

Hvem skulle tro at dette er Norge i 2019? At kvinner må demonstrere mot en regjering ledet av en kvinnelig statsminister, fordi deres rettigheter blir frarøvet dem? Rettigheter som har blitt kjempet frem gang på gang opp gjennom årene av både kvinner og menn. Som nå blir forhandlet bort slik at Erna Solberg kan sitte med makten i noen år til. Det er faktisk helt uforståelig for meg.

Heldigvis er vi mange som ikke kommer til å bli stående stille på sidelinja når regjeringen ønsker å dra Norge baklengs inn i fremtida.

Ropstad fikk kanskje ikke gjennomslag for å endre abortlovens paragraf 2c. Men han klarte likevel å endre Norge, ved å innskrenke kvinners selvbestemmelsesrett når det kommer til fosterreduksjon – også kalt tvillingabort. For som Ropstad sier «kan du bære frem et barn, kan du bære frem to.» Dette utspillet kom altså fra en mann som aldri har, og heller aldri vil oppleve å føde. Et menneske som ikke kan forstå eller prøve å sette seg inn i hvordan det er å bære frem et barn.

KrF har sikret seg vetorett i spørsmål som omhandler endringer i bioteknologiloven. Friske kvinner får dermed ikke lagre egg, og regjeringsplattformen setter i praksis også ned foten for eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Det er ikke annet enn diskriminerende og absurd at i Norge så får du hjelp dersom du mangler sædceller, men mangler du eggceller så får du det ikke.

Om ikke alt dette var nok, så nekter også Ropstad å gå i Pride-paraden. Til VG sa han følgende: «Jeg har ikke gått der, og har ikke tenkte å gjøre det heller. Men som sagt så er jeg statsråd for alle barn og alle familieformer.» Hvis man virkelig er en statsråd for alle barn og alle familieformer, så er det ganske rart å nekte å gå i Pride-paraden som er til for å vise både støtte og stolthet for nettopp alle familieformer. Hvis Ropstad ønsker å være en statsråd for alle barn og alle familieformer, burde han gå i tog for de barna som vokser opp og blir mobbet fordi de er født i feil kropp. Da burde han gått i tog for dem som blir utsatt for vold på grunn av sin seksuelle legning.

Ropstad fikk kanskje en litt hard start på tilværelsen som statsråd. Og jeg kan ikke love han at det blir lettere i tiden som kommer. For heldigvis er vi mange som ikke kommer til å bli stående stille på sidelinja når regjeringen ønsker å dra Norge baklengs inn i fremtida.

Kommentarer til denne saken