– Det kom en tåre både her og der i løpet av kvelden, men det var et fint og variert program som folket satte veldig stor pris på.

Omtrent 150 personer tok turen til City Scene onsdag kveld, for å støtte, og vise solidaritet med Ukraina-krisen.

– På scenen hadde vi en god del av byens kulturkrefter som på kort tid stilte opp. Vi hadde et husband som Bjørn Halstensen hadde snekret sammen, også var det veldig fint lyssatt av Gorm Lundgren som var teknisk sjef. Med fargene gult og blått i salen ble det en veldig fin stemning, sier Simensen.

Bildeserie

Støttekonsert for Ukraina: – Håpet er å få inn 200.000 kroner

Sammen for Ukraina

Som kjent, så gikk alt av inntekter fra støttekonserten til arbeidet med Ukraina-Krisen. Gjengen som arrangerte «Fredrikstad for Ukraina» hadde også fått med seg byens uteliv og restauranter med på laget for å kunne samle inn mest mulig midler.

– På forhånd var det litt forskjellige forventninger til hva som skulle bli samlet inn, men vi er veldig fornøyde med å ha samlet inn 140.000 kroner. Halvparten blir donert til kirkens nødhjelp og den andre halvparten går til flyktningene i Råde, forklarer Simensen.

Tårevåte øyeblikk

Både på scenen og i salen, fant man personer med ukrainsk pass.

– Vi hadde fire flyktninger fra ankomstsenteret i Råde i salen, som synes at dette var veldig fint. De virket veldig takknemlige, sier Simensen før han legger til:

– Vi hadde en samtale med noen av de på scenen, hvor de fikk fortelle sin historie om hvordan det var å være i Norge mens ektefellene er i krig og ikke vet hva neste dag vil bringe. Ganske tøffe historier som satte sitt preg på publikum.

Etter to måneder med krig, føler Simensen at litt av fokuset på situasjonen forsvinner fra det norske folk.

– Det virker som hele krigen forsvinner litt fra oppmerksomheten fra mann i gata. Vi har blitt utsatt for krigsbilder både på TV og aviser i en lang tid, men etter to måneder har fokuset forsvunnet litt – selv om det ikke er noe grunn til det.

– Situasjonen i Ukraina blir ikke noe bedre, så det trengs fortsatt at man bistår og hjelper til der man kan, sier Simensen avslutningsvis.