Gå til sidens hovedinnhold

Det går mot valg og Frp spiller som vanlig innvandringskortet

Artikkelen er over 2 år gammel

– For å imøtegå Frps valgkampdemagogi, er mitt håp at andre partier både på høyre- og venstresiden tar et oppgjør med det Sylvi Listhaug og andre Frp-ere nå bringer til torgs, skriver Paul Henriksen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Like sikkert som det er valg hvert annet år, like sikkert spiller Fremskrittspartiet ut innvandringskortet om en tafatt og fraværende innvandringspolitikk, og med det bygger opp under fordommer og myter. Når Sylvi Listhaug i Aftenposten 2. mai for n'te gang serverer historier om at innvandrerne, og i denne sammenheng kvoteflyktninger, ofte ikke møtes med informasjon om det norske samfunnets verdier, ei heller får botrening først etter flere år i Norge, så blir jeg provosert over det skjeve og til dels løgnaktige bildet hun og Frp gir.

Som tidligere leder av et større asylmottak (Veumalléen Fredrikstad), leder av bofellesskap for enslige mindreårige, minoritetsrådgiver tilknyttet Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI), og med mulighet, blant annet på Hvaler, for å følge nært denne type opplæring til arbeid og samfunnsdeltagelse, så vet jeg godt at dette introduksjons- og integreringsarbeidet starter på dag én av folk som er kompetente og sitt arbeid bevisst.

Selvsagt er ikke alt såre vel på området introduksjon og integrering, selvsagt kan ting forbedres her som på de fleste andre samfunnsområder, men den demagogi og feilinformasjon som blant andre Sylvi Listhaug og hennes partikollega Jon Engen-Helgheim bedriver her, er ikke egnet til annet enn å holde ved like myter og med det hindre god integrering. I denne sammenheng vil jeg også påstå at Frps forslag om å åpne for egne mottak der flyktningene skal skoleres i norske verdier og boevne, kun er å oppfatte som «spill for et galleri» besatt av folk med liten innsikt i det kompetanse-apparat som allerede er på plass i norske kommuner

For å imøtegå Frps valgkampdemagogi, er mitt håp at andre partier både på høyre- og venstresiden tar et oppgjør med det Sylvi Listhaug og andre Frp-ere nå bringer til torgs. Dette ikke for å unngå debatten om vanskelige temaer, men for å nyansere og fullstendiggjøre bildet. Nylig ble det offentliggjort undersøkelser fra de nordiske landene som viser at «Norsk integrering virker best i lengden» (overskrift i Aftenposten (26.4.).

Dette understreker nettopp at det langsiktige og mangesidige arbeidet som gjøres landet over for å få innvandrere av ulike kategorier integrert, både i arbeidsliv og samfunnsliv for øvrig, gir gode resultater. Her i ligger også min klare oppfordring; fortell de gode historiene som motgift mot Frps valgkamphistorier. Her har ikke minst norske kommuner og frivillige organisasjoner mye å gå på: Tenk informasjon – tenk gode historier.

Kommentarer til denne saken