Gå til sidens hovedinnhold

Det er ikke greit for ansatte å lese og høre hvor lite effektive de er for Hvaler kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

– Enkelte av de som uttaler om arbeidstiden i Hvaler kommune er arbeidsgivere til de ansatte, representanter for politiske partier, og det er overhode ikke bra, mener hovedtillitsvalgt Wenche Wroldsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvor mange timer arbeidshverdagen til de ansatte i Hvaler kommune skal vare reguleres og avtales gjennom vedtatt lov og avtaleverk som er sentralt vedtatt, og mulig det og må lokale avtaler til. Dette blir da til gjennom en avtale mellom partene lokalt, arbeidstakerorganisasjonen og arbeidsgiver.

Jeg observerer en god del innbyggere som, jeg våger å påstå, hevder de både kan og vet mye om dette. Her kommer det frem mange tall og forklaringer på hvor dyr dagens ordning er, og hvor ufattelig mange millioner man kan spare.

Jeg håper snart denne saken avsluttes, dette begrunner jeg med at det er ikke greit for de ansatte å både lese og høre, hvor lite effektive og dyre arbeidstakere de er for Hvaler kommune.

Enkelte av de som uttaler om dette er arbeidsgivere til de ansatte, representanter for politiske partier i Hvaler, og det er overhode ikke bra. Men nå er det vel lov å spørre dere, og ansatte bør vel forvente et svar på: Hvordan har dere kommet frem til regnestykkene, tall og antall arbeidstimer? Og er de tallene og opplysningene kvalitetssikret?

Og til sist, ingen av dere tenker det kan være lurt å spørre om dette er gjennomførbart, med de forventede innsparinger dere hevder er mulig?

 

Les også

Strid om betalt spisepause på Hvaler: – Her gir vi bort skattebetalernes penger

 

Kommentarer til denne saken