FFK er Norges beste fotballag, de har utviklet og kjøpt spillere, de har et utmerket trenerapparat og de har dedikerte ansatte som alle arbeider for å sikre at FFK er Norges beste fotballag.

Så lenge FFK ikke spiller en eneste kamp mot andre klubber, kan vi bestemme at FFK er det beste laget. Slik Arbeiderpartiet i Fredrikstad har bestemt at de kommunale tjenestene er de beste.

Det er først når FFK konkurrerer med andre at vi får kunnskap om det er Norges beste lag, vi vet nå at de ikke er Norges beste, men et lag i 2. divisjon.

Det er først når vi velger å sammenligne at vi får innsikt i hvordan noe kan gjøres bedre, slik er det i fotball, slik er det med kommunale tjenester. Uten konkurranse får vi ikke bedre kommunale tjenester.

Det er på tide med et politisk skifte i Fredrikstad slik at vi får muligheten til å finne ut hvor gode tjenestene vi tilbyr innbyggerne er, og hvor mye bedre de kan bli?

Politikerne har et ansvar for å sikre at vi får så gode tjenester som mulig for de ressursene kommunen har tilgjengelig. Da må vi være villige til å sammenligne de tjenester kommunen leverer med likeverdige tjenester andre kan levere.

For å sikre at det er mulig å sammenligne, må vi sikre at de samme kravene til kvalitet og betingelser gjelder, de må konkurrere i samme idrett og følge de samme reglene, slik FFK må når de konkurrerer.

La oss sammen gjøre Fredrikstad til innbyggernes kommune.

Les også

Ap-Ottesen: Klart nei til all form for konkurranseutsetting i skole og omsorg