– Det er dette jeg brenner for og vil jobbe med resten av livet

KUNSTNERE: Sarpsborg-kunstnerne Tonje Kornelie (t.v.) og Cathrine Omberg har i vinter inngått et nært samarbeid. Nå vil de vise frem kunsten til folket på Café Magenta i Gamlebyen i Fredrikstad.

KUNSTNERE: Sarpsborg-kunstnerne Tonje Kornelie (t.v.) og Cathrine Omberg har i vinter inngått et nært samarbeid. Nå vil de vise frem kunsten til folket på Café Magenta i Gamlebyen i Fredrikstad. Foto:

Sarpsborg-damene Cathrine Omberg (40) og Tonje Kornelie (36) brenner for noe helt spesielt. Nå vil dem vise frem sine ferdigheter til folket. Og det skjer på Café Magenta i Gamlebyen.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) I helgen inviterte de til utstillingsåpning på Café Magenta i Gamlebyen. Utstillingen står ut juli.

– Her har vi tatt alle forholdsregler i henhold til korona-restriksjonene. Det er god plass inne og ute, forteller Cathrine Omberg til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun er utdannet innenfor fagene; pedagogikk, philosofi, historie og kunst. Hun har bachelorgrad som kunst og håndverkslærer gjennom Høyskolen i Oslo mellom 2000 og 2003.

Rød tråd

Sammen med Tonje Kornelie (36) har de jobbet gjennom hele vinteren med en helt ny kunstutstilling i atelier i Dikeveien på Rolvsøy. Der har Omberg sitt grafikkverksted og malerstudio. Deres nære samarbeid har ført til fargerike kreasjoner.

– Det er en rød tråd i vår utstilling, at vi har nære fargesammensetninger, der vi kan komplimentere hverandre. – det er fint at tilskueren kan la seg lede til neste bilde og føle samholdet mellom bildene, sier Omberg.

Som frilanselærer jobber hun som faglærer i skolen ved siden av kunsten.

– Jeg håper en dag at det er kunsten som gir meg hovedinntekten i form av kursvirksomhet, events og kurator oppdrag, sier Cathrine Omberg.

De siste årene har hun jobbet hardt og målbevisst for å finne sin personlige stil og uttrykk, og har hatt flere utstillinger i Østfold og Vestfold den siste tiden.

– Det er dette jeg brenner for og vil jobbe med resten av livet. Det gir meg så utrolig mye glede òg hodebry samtidig, men vil ikke byttet det for noe, understreker Omberg.

Hun legger vekt på struktur og det abstrakte i maleri, og det enkle uttrykk som ligger i tresnittets natur i grafikken.

Harmoni og balanse

Tonje Kornelie har sin utdanning ved Norskfotofagskole i Trondheim (2006). Hun har siden jobbet som fotograf i Sarpsborg. I disse dager videreutdanner hun seg nå til å bli yrkeslærer i fotograffaget gjennom høyskolen i Østfold. Hun har tidligere stilt ut fotografier og kunst rundt om i Viken.

Fotograf, grafiker og tegner Tonje Kornelie, arbeider mye med det minimalistiske uttrykket i kunsten. Spesielt har hun fordypet seg i grafiske treplatetrykk og fargekombinasjoner som trykkes på papir i grafikkpressen.

– Farger er veldig viktig for meg. De symboliserer harmoni og balanse, sier hun i en melding til redaksjonen.

– Fargene skal være jordnære og duse, passe sammen og komplimentere fint med interiør i hjemmet, mener hun, som også har jobbet mye med design.

Nært samarbeid

Nå som gresset gror og trærne spirer i distriktet, ønsker de alle velkommen til vårutstillingen som strekker seg fra mai og ut juli på Cafè Magenta i Gamlebyen.

– Vi håper tilskueren vil få en gledelig og varm opplevelse av vårt nære samarbeid, sier Cathrine Omberg.

– Og det skal nevnes at dette er en salgsutstilling, og at de selger «rett fra vegg», det vil si at kjøperen kan få med seg bilde sitt med en gang hvis det er ønskelig, skyter Tonje Kornelie inn.


Artikkeltags