– Det blir ikke like varmt som det har vært. Det er litt kjøligere luft som kommer inn til uka og det blir ikke de samme temperaturen som dere hadde i forrige uke, sier Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt om neste ukes værforhold i Fredrikstad.

– Det er kanskje største forskjellen man merker, legger han til.

Ofte under 20 grader

Den siste tiden med tidvis hett sommervær, er med andre ord forbi for en stund. Walløe lover at det ikke skal bli iskaldt, men gradestokken kommer til å ligge oftere litt under 20 varmegrader enn over, opplyser han.

– Og det er jo kanskje litt lavere enn man ønsker seg i juli. Da ønsker man vel gjerne 25 grader, men det skal holde hardt å komme så høyt, sier han.

Det blir fortsatt en del vind, også – iallfall den første delen av uka. Det vil blåse vind fra sørvest de neste dagene opp til frisk brus.

– Det ser litt friskt ut, sier Walløe.

Regn på søndag

Det blir derimot knapt nedbør den kommende uka, med unntak av dagen i dag – søndag. Da skal det passere regnbyger.

– Mandag og tirsdag blir det stort sett opphold og perioder med sol, sier Walløe.

Det samme gjelder resten av uken, slik prognosene ser ut nå.

– I store trekk blir det stort sett oppholdsvær, men altså ikke veldig varm luft, sier Walløe.

Han opplyser at det kan komme litt mer varme sigende etter hvert som vi kommer lenger ut i uka. På slutten kan det bli varmere, dersom søndagens prognoser holder stikk.

– Det går kanskje litt opp noen dager. På torsdag og fredag skal det nok være mulig å komme over 20 grader, sier Walløe.