Tredjeklassingene Mie, Mathilde, Live, Aran, Emric og Samuel var blant de som virkelig koste seg på skolens bursdagsfeiring.

– Det beste med at vi feirer skolens bursdag er at vi kan spise kake. Etter skoledagen kommer alle foreldrene våre hit og da får vi vist frem den fine skolen vår, sier en fornøyd Aran.

Onsdagens skoledag ble litt annerledes enn vanlig. Nettopp fordi hele skolen var kledd til fest. Med matchene skolegensere i forskjellige farger, var omtrent alle skolens 235 elever samlet til både allsang og trylleshow.

– Jeg synes det var veldig gøy med trylleshowet. Spesielt da jeg var med på det ene korttrikset hans, men det var også kult at vi sang skolesangene våre, forteller Live.

– Alle her steller fint med hverandre

– Hva er det fineste med skolen deres?

– At man får mange venner her, og vi har alltid noen å leke med, sier Emric.

– Jeg synes at noe av det beste er at lærerne her er de aller beste lærene, legger Mie til.

Det er også veldig fint at alle her steller fint med hverandre. Både lærer og elever, sier Aran

Jeg synes alt her på skolen er veldig bra. Det er en skole hvor vi lærer masse, forteller Live.

Tredjeklassingene er også enige i at lekeplassen er det mest populære området på skolen.

Det er gøy at vi har mange ting vi kan leke med her, sier Samuel.

– Jeg klyper meg litt i armen hver dag

– Det er veldig, veldig hyggelig at vi har fått til dette på tiårsdagen vår. Alle her på huset har nok gledet seg lenge til denne feiringen, forteller rektor Rita Solheim Foss.

– Det er veldig stort for skolen vår. Vi skal ha en flott feiring i hele dag. Etter skoledagen kommer foreldrene også. Da skal vi ha litt utstillinger av prosjekter som elevene har jobbet med, og mange gleder seg til å vise frem hva de har laget.

Solheim Foss har sittet ved roret her i fire år, og hun forteller videre at mer eller mindre hver dag er en glede.

– Jeg klyper meg litt i armen hver dag jeg kommer hit. Det er jo en veldig fin skole, alt her er kjempefint. Hele skolen er veldig godt planlagt fra starten av. Vi har gode rom, grupperom, spesialrom og vi har egen gymsal. Alt vi trenger, sier hun.

– Samtidig er det viktig å få med at vi har, som alle andre skoler, vårt å jobbe med. Det ville vært litt rart ellers. Men vi har det veldig bra her. Elevundersøkelsene viser også at de fleste elevene trives, og det er jo gledelig, legger rektoren til.

– Hvordan er det å se så mange elever kose seg med å feire skolens jubileum?

– Det varmer hjertet. Vi har hørt i gangene at elevene har gledet seg til denne dagen, og synes det er stas med matchende skolegensere.

– Det er fint når vi, sånn som i dag, får samlet elevene i aulaen her. Blir ikke så mye bedre enn god stemning og allsang, svarer Solheim Foss.