↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

69 33 21 20

Besøksadresse

Dikeveien 28
1661 ROLVSØY
  1. Beskrivelse

SLIK LAGER DERE DEN PERFEKTE ØNSKELISTEN TIL BRYLLUPET!

Fortell oss hva dere ønsker dere, og vi lover å fortelle det videre! Hos oss i Tilbords kan dere lagre deres egen bryllupsønskeliste, med absolutt alt dere måtte ønske dere også fra andre butikker. Den kan deles med gjestene elektronisk, og oppdateres automatisk når noen handler.

Det er lurt å lage en ønskeliste. Veldig mange bryllupsgjester synes det er kjedelig å gi penger eller gavekort, og kommer til oss for å finne en gave. Uten en ønskeliste å gå etter, er det fort gjort at de kjøper noe dere ikke ønsker dere, sier Kari Wangen, bryllupsansvarlig hos Tilbords Lillemarkens i Kristiansand.

Gaver til både nytte og lyst
Hennes tips er å lage en ønskeliste som består av både nytte og lyst. Det er lurt å tenke grundig gjennom ikke bare hva dere har behov for til huset, men også om det er mer spesielle ting dere ønsker dere.

Vi begynner alltid med det dekkede bordet: servise, glass og bestikk. Mange har mye fra før, men nå går det an å fortelle hva som står aller øverst på listen, og som dere kanskje ikke ville kjøpt selv.

Ønskelisten bør inneholde ting i forskjellige prisklasser og kategorier. Noen synes det kan være kjedelig å kjøpe én tallerken til et servise, og vil heller kjøpe en pyntegjenstand. Andre har mer å rutte med.

Verdi på ønskelisten
Tradisjonelt var det vanlig at gjestene gav gaver til omtrent verdien av en kuvert. Tidligere lå denne summen på rundt 500 kroner, mens den nå nærmer seg 1000 kroner i gjennomsnitt. Hvor mye gjestene bruker, varierer veldig både ut fra hvor de er i livet, og hvilken tilknytning de har til brudeparet. 

Vi anbefaler brudeparene å sette sammen en ønskeliste med en verdi på cirka 1000 kroner per gjest i bryllupet. Av erfaring ser vi at brudeparene får mer i gaver enn de forventer, og at bryllupslistene kan bli tomme for ønsker, derfor oppfordrer vi paret til å «ta i litt» når de setter sammen listen. Det er også lurt å legge til ønsker i ulike prisklasser, det bør være et sprik fra et par hundre kroner til et par tusen kroner. Da kan både naboen og svigermor finne gaveønsker som passer til den summen de har lyst til å bruke.

Få hjelp i butikken
Den elektroniske ønskelisten kan dere lage selv hjemme, men Wangen anbefaler at dere kommer til butikken for å få hjelp: 

Vi vet godt hva som kan stå på en slik liste. Det kan være alt dere trenger til huset, om det så er ny boksåpner til kjøkkenet. Vi går gjennom hele butikken med dere når dere kommer, og ser på alt fra oppdekning til karafler og pyntegjenstander. Det er lettere å se hva dere trenger om dere ser det utstilt som kuverter. Vi bruker rundt en og en halv time på en slik gjennomgang. Det tar litt tid, men det er absolutt verdt det, avslutter Kari Wangen.

Fram mot bryllupet kan dere følge med på listen, og se hva som er handlet (men ikke av hvem) og dere kan oppdatere listen med flere ønsker, om dere har lyst til det. Skulle det vise seg etter bryllupet at dere har fått fire tallerkener, fem glass og åtte sett med kniver og gafler, er det ikke noe problem å bytte i ettertid.

Tips:

  • Tenk grundig gjennom hva dere har behov for. Samler dere på noe spesielt allerede?
  • Har dere en favorittgryte som gjerne kan utvides med en større eller mindre?
  • Har dere gode kniver, men skulle gjerne hatt en knivsliper?
  • Det er gøy å ta fram noe spesielt til bordet når det er selskap og fest, men det er tross alt hverdager det er flest av. Se på hva dere bruker, og om det er noe som kan gjøre hverdagen eller selskapet enklere eller enda finere.