Denne uka knytter studenter og akademia bånd med næringslivet

Mandag var flere startups samlet hos Drivhuset på høgskolen. Hele denne uka skal de samles med næringsliv og akademia i forbindelse med Popup Coworking Week.

Mandag var flere startups samlet hos Drivhuset på høgskolen. Hele denne uka skal de samles med næringsliv og akademia i forbindelse med Popup Coworking Week. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drivhuset samler gründere, studenter, høgskolen, lokalt næringsliv og deg som vurderer å starte eget selskap til coworking denne uken.

DEL

Fra og med mandag 6. mai til fredag 10. mai arrangeres Popup Coworking Week ved Drivhuset Østfold på høgskolen. Hver dag blir det foredrag og arrangementer, og medlemsbedriftene hos Drivhuset skal vise frem hva de driver med.

– Formålet er å skape noen faste møtearenaer for startups, næringslivet og akademia. Dette er et av tiltakene vi nå setter i gang, og vi håper det kan bli en årlig greie, sier Sigvart Andersen, daglig leder i Drivhuset Østfold.

Samler startups

Drivhuset er en studentinkubator og en kreativ møteplass for oppstratsbedrifter, eller startups, og gründere på Høgskolen i Østfold. Her kan studenter som ønsker å strate opp en bedrift må hjelp og råd til å komme i gang med sin idé.

I dag er omtrent 15 startups fra høgskolen i Fredrikstad, og tre fra skolen i Halden, tilknyttet Drivhuset, i tillegg til tre som har tatt steget videre til Blender. De har også flere bedrifter som er tilknyttet dem, og som de bistår med veiledning og har løpende kontakt med.

Til nytte for hverandre

Hver dag denne uken får bedriftene muligheten til å møte næringslivet, og byens bedrifter får vite hvordan skolen og oppstartsbedriftene kan være til nytte for dem.

– Noen avdelinger på skolen har mye interaksjon med næringslivet, mens noen har det ikke i det hele tatt. Vi ønsker å gjøre noe med det, og skape denne kontaken mellom studenter, skole og næringliv. Mange bedrifter vet ikke hva de kan få hjelp til av studenter, men tirsdag vil de få presentert prosjekter studentene har hatt, og hva de kan bidra med, sier Andersen.

Han nevner eksempler som hjelp til å utvikle en nettside, eller mer omfattende ting som hjelp til å få en analyse av virksomheten, og hvordan prosesser kan gjøres bedre.

– En stor del av det som skjer denne uka er å vise hva som har blitt gjort tidligere, og hva slags type prosjekter vi ser etter og ønsker oss.

Game-plan strategi

Tirsdagen er satt av til en såkalt «education day». Da inviteres næringslivet til Høgskolen for å skape mer utnyttelse av akademia inn i fagprosjekter. Per-Mathias Høgmo vil holde foredrag om Game-plan strategi, og om det kan brukes i metodikken for å starte selskaper, mens proffesorer fra de ulike linjene skal snakke om hva studentene lærer og hva de har hatt, og hva de ser etter, av prosjekter.

– Vi har hatt lyst til å gjøre dette lenge, og så passet det bra. Cowork-uka er det største prosjektet vi har dratt i gang, åg da må man jo satse litt, sier Andersen.

– Det er litt skummelt, men veldig morsomt. Nå håper vi det kommer mange resten av uka, avslutter han.

Det er fremdeles mulig å ta kontakt med Drivhuset dersom man har lyst til å få med seg arrangementene denne uka. Infomasjon finnes på facebook, og her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken