Gå til sidens hovedinnhold

Denne klubben er klar for sin tredje NM-finale på rad!

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrikstad IBKs juniorgutter tok seg i helgen hele veien til NM-finalen i G19-klassen.

Fredrikstad IBK startet det innledende gruppespillet med å slå Sandnes 2–1. Deretter ble Nor92 beseiret med 4–3. Mot naboen Sarpsborg endte det med tap 1-4, før man reiste seg igjen og slo Sveiva 5–1. Med ni poeng totalt gikk Fredrikstad til topps i gruppen sin. Dermed ventet erkerival Greåker i semifinalen søndag.

To scoringer fra Daniel Svendsen i den første perioden sørget for at Fredrikstad ledet, og da Steffen Hæren la på til 3–0 midtveis i midtperioden så det kjørt ut.

Men: gjestene våknet til live og Theodor Larsen reduserte til 3–1. Sander Fauskanger skapte ytterligere spenning i matchen med sin redusering til 3–2. Fredrikstad holdt unna de siste sju minuttene og kunne dermed slippe jubelen løs.

- Mange av disse gutta har trent og holdt sammen siden vi startet opp minilag i 2006. Nå spiller flere i eliteserien, har vært på U-19 landslag og leverer i NM-sluttspill. Dette viser at det går an å drive talentutvikling i innebandy, sier en stolt og glad Erik Hæren.

Nå venter Sveiva i NM-finalen i Sarpsborghallen den siste helgen i mars. Det blir den tredje NM-finalen på rad. I 2019 ble det gull, mens det i 2018 ble tap. I 2017 ble det også triumf, men da spilte Fredrikstad sammen med Greåker.

Hellström (19) på A-landslaget

Fredrikstad IBK fikk ytterligere en gladmelding i helgen. Lagets stortalent Samuel Hellström får sin debut på A-landslaget. Etter at Tunets Henrik Fredriksen meldte forfall grunnet skade har landslagssjef Johnny Petersen hentet inn Hellström i troppen som skal til Poprad i Slovakia for å spille VM-kvalifisering.

Hellström står med ni U19-landskamper og var blant annet med i forrige U19-VM. Denne sesongen står 19-åringen med 11 poeng i eliteserien på 18 kamper.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.