Søndag var fridag, og jeg tok med familien til Koster. Da vi kom hjem, tok jeg en titt i vinskapet og fant en flaske med Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken 2021, som jeg sant å si hadde glemt at jeg hadde. Dette ble altså søndagsvinen min, og dette var et godt valg.

Kein Name, blir oversatt på norsk til Uten Navn, og dette konseptet er virkelig spennende. Disse vinene er kort fortalt et utvalg av Cool Climate-viner. Disse er basert på svært aromatiske druer. Vinene er alle et resultat av en arbeidsmetode der godt vinhåndverk er essensen i produksjonen, ikke design eller markedsføring. Dette gjør at produsenten kan fokusere på topp kvalitet og samtidig gi vinene en rimelig pris. For hver enkel vin i Kein Name-familien har de fantastiske produsenter som de samarbeider med. Vinene skal være aromatiske, friske, 'usminkede' og direkte deilige viner som man vet er verdt prisen. Alle pengene legges i innholdet og ingenting på selve designet. Derfor har vinen(e) fått navnet «Uten navn».

Produktinformasjon:

Navn: Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken

Metode: Temperaturkontrollert gjæring. Ståltank.

Varenummer: 7359801

Alkoholprosent: 12

Syre pr liter: 7,4

Sukker pr liter: 8

Pris: 124,90

Selve vinen er laget på den kjente og kjære riesling-druen fra Rheinhessen som er den største vinregionen i Tyskland. Dette er en hvitvin som er tørr og ikke minst syrefrisk, noe som gjør at den passe utmerket til sommerens skalldyrretter eller rett og slett til kos. Den drikker bra nå, men tåler også et par år i kjelleren.

Dagens vin har en flott, lys, gyllen gulfarge, og dufter av lyse frukter. Jeg snakker om ananas, sitrusfrukter og gule epler. Etter hvert lette streifer av mineraler og urter. I munnen er den tørr og med god syre. Her er det også epler, ananas og sitrus som styrer smaksbildet. Men med litt gule pærer og florale undertoner. Etter hvert kommer det frem mye mineralske toner.

Oppleves frisk og fruktig. Med lang utgang. For meg er dette et av de bedre rieslingkjøpene til denne prisen.