Ordene hans gjorde at jeg bare måtte teste den. Kunne den virkelig være så god som påstått? Men før dere får svar på det, så la oss snakke litt om selve huset, og vinen. Dette er et vinhus med lidenskap for tradisjoner, og de har holdt på i to århundrer.

Ved starten av det tjuende århundre befant byen Traben-Trarbach seg i hjertet av verdens vinhandel. Det er virkelig bemerkelsesverdig at på den tiden var denne lille byen i Jugenstil, ved bredden av Mosel på andreplass innen vindistribusjon, kun slått av Bordeaux. Hovedgrunnen sies å være den enorme etterspørselen av Riesling-vin på eksportmarkedene. Det viste seg at tysk Riesling var en av vinene med høyest omdømme rundt om i verden- Og ja, det har jeg stor forståelse for.

Men, opprinnelsen til familien Haussmann tar oss tilbake til 1500-tallet. Det gjør faktisk Haussman til en av de eldste familiene innen vindyrking og tapping i Traben-Trarbach. Tre hundre år senere ble denne familien en av de mest suksessrike vingårdene for tysk vin på de internasjonale markedene. Kjelleren til stedet er enorm. 200 meter lange, fra bredden av Mosel, til foten av Mont-Royal. Med plass til 250 fat, og volum på mer enn 40.000 liter i tanker. Og la oss ikke glemme flaskelagring på mer en 70.000 flasker.

I dag produseres Oscar Haussmnns viner i en av de mest moderne vingårdene i Europa. Navnet står fremdeles for viner av høy kvalitet, og vi snakker år etter år. Vinene herfra nytes i Tyskland, men også verden over. Jeg lover dere, vi snakker kvalitet. Kjøp en flaske. Jeg lover, du vil ikke angre.

Produktinformasjon:

Navn: OH 01 Riesling Dry 2020

Metode: Fermentert og lagret på ståltank

Varenummer: 1368901

Alkoholprosent: 11

Syre pr liter: 6

Sukker pr liter: 7,9

Pris: 99,90

La oss snakke vin. Dagens vin er laget på Rieslingdruen. Den har 7,9 gram sukker pr. liter og er rett og slett en deilig drikkevin. Vinen ble drukket fra et hvitvinsglass fra Riedels Sommeliers-serie. Den har en flott, gulgrønn farge og den dufter ferskt, med deilige innslag av grønne epler og sitrus. Etter hvert kommer det frem innslag av tropiske frukter og honning. I munnen er den fersk og oppleves slank. Den har deilige toner av eple og sitrusfrukter. Etter hvert kommer det frem deilige innslag av tropiske frukter. Den oppleves som en virkelig fantastisk, tysk riesling.

Dette er rett og slett et kvalitetskjøp.