Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.


«Det er håp som gir livet mening. Og håp er basert på muligheten for at man en dag faktisk klarer å forandre den virkelige verden til en som ser bedre ut.» – François Jacob

Midnattsbiblioteket av Matt Haig.

Husker du filmen «Sliding Doors»? Denne boken gir meg litt av den samme følelsen. Vi blir med Nora Seed som oppdager midnattsbiblioteket akkurat idet livet hennes går igjennom en enorm endring. Plutselig kan hun ta ned en bok fra hyllen og oppleve et alternativ liv. Hva om hun ble en profesjonell svømmer, eller «bare» en hundepasser, hva med å være en forsker eller en krovert og gift med en eks? Og kanskje enda viktigere hva med livet hun allerede hadde?

For har ordtaket noensinne egentlig stemt om at «gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet»?

Til slutt må Nora ta en endelig avgjørelse, hva er det egentlig som gjør livet verdt å leve?

I det store og hele skriver Haig om betydningen og nytten ved å kunne håpe. Språket er medrivende uten å bli fylt med selvsagtheter. Matt Haig har tidligere skrevet flere bøker til både voksne og barn og er fra Sheffield, England. Bøkene hans blander ofte sammen hverdagslivet med fantastisk elementer med en særegen twist.

Boken «Midnattsbiblioteket» utgis på norsk i løpet av mars og frem til da kan du lese den på engelsk.