Gå til sidens hovedinnhold

Den store lærerjakten

«Læreryrket er ikke noe som går over. Å verdsette lang og tro tjeneste vil også bidra til at kompetente mennesker ser lærerjobben som et yrke verdt å satse på for fremtiden.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Den store lærerjakten» er i gang – og jeg skjønner godt at det ropes etter lærere for tiden. Vi bistår både menneskelig og faglig, nærmest 24/7, og har et arbeid som ofte er energitappende, – nå også til tider direkte farlig.

De fleste butikker er stengt i flere uker, – samtidig omgås lærerne rundt 100 ungdommer daglig. Og vi er ikke prioritert i vaksinekøen. Først nå etter påske er skolene tilbake på rødt nivå – med halverte klasser og strengere forholdsregler. (Men det er fortsatt ikke krav om munnbind, verken for lærer eller elev.)

Læreryrket er en så viktig og givende jobb! Skal læreren beholde energi til å se hele eleven, gi rettferdige tilbakemeldinger og fremovermeldinger, og bibringe dem det faglige på en alltid oppdatert og best mulig måte, må han/hun ivaretas.

Omsorg for læreren, i kombinasjon med god lønn og respekt, vil kunne bidra til å gjøre læreryrket attraktivt for nye søkere. I tillegg må «gamle travere» ivaretas. Læreryrket er ikke noe som går over. Å verdsette lang og tro tjeneste vil også bidra til at kompetente mennesker ser lærerjobben som et yrke verdt å satse på for fremtiden.

Ta oss ikke for gitt; – det vi yter, må komme fra en kilde. Ta vare på oss. Ta ansvar for egen lærer!

Les også

Rødt nivå i skoler – vi som er foresatte må nå ta et ekstra ansvar

Kommentarer til denne saken