Da Norge ble okkupert i 1940 kom det etter kort tid et stort oppslag over inngangen til Stortinget hvor det var å lese: «Deutschland siegt an allen Fronten».

Landets aviser var styrt av Quisling & Co med Aftenposten i front – og propagandaen gikk rett inn i mange unges sinn. Fra Østerdalen, Gudbrandsdalen, Hallingdalen, Setesdalen og andre steder kom det hundrevis av unge gutter og menn som vervet seg til kamp for den tyske militærmakten som frontkjempere i øst. Der var de med på å henrette og massakrere mange barn, eldre og jøder.

Da krigen var over, kom de hjem og fikk to–tre års fengsel, men var i fullt arbeid etter få måneder. De hadde jo bare skutt kommunister!

Som gutt leste jeg om Robin Hood og den grusomme «Johan uten land» – samt kong «Richard løvehjerte» og senere om Sigurd Jordsalafar. Ja, hva gjorde de: Reiste på korstog til Jerusalem – og slaktet ned jøder og muslimer så blodet fløt i gatene.

Så til dagens IS. Ja, helt jævlig, men i samme «ånd» som korsfarerne.

I Bærum var det to unge jenter som ønsket «frelse» og var blitt «åndelig hjernevasket» av det religiøse og reiste til Syria for å finne lykken – som «misjonærer». Begge var godt skolerte. Les gjerne boka til Åsne Seierstad, «To søstre».

Nå sitter det flere kvinner i Syria som har blitt satt i en vanskelig situasjon. Blant disse, de to søstre og deres til sammen tre barn samt en alvorlig syk liten gutt. De ønsker alle å få komme til Norge.

MEN, «Jern-Erna» og Sylvi (med kors i halsen) sier NEI. Det til tross for at Belgia, Nederland, Tyskland, Frankrike og Russland med flere har tatt imot både IS-krigere og kvinner med barn! Selv USAs president uttaler at IS-krigere må tilbake til sine land og bli dømt der. Det er helt utrolig når vi har «Fredsprisen» og Fridtjof Nansen å holde oss til!

Dog, Erna og Sylvi samt Siv kan neppe ha lest Bjørnstjerne Bjørnson:

«Ælsk din næste, du kristensjæl

træd ham ikke med jernskodd hæl.

ligger han æn i støvet!

Alt som lever, er underlagt

kjærlighedens gjenskaper-magt

bliver den bare prøvet».