Debatten om samrøre mellom LO og Ap: På tide å snakke om det som faktisk betyr noe

Maria D. Imrik: – Jeg kunne skrevet et motinnlegg til Høyre. Jeg kunne svart på alle påstandene. Men faktum er at for meg er det mye viktigere å snakke politikk.

Maria D. Imrik: – Jeg kunne skrevet et motinnlegg til Høyre. Jeg kunne svart på alle påstandene. Men faktum er at for meg er det mye viktigere å snakke politikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg håper fokuset i valgkampen blir på hvilke politiske virkemidler de ulike partiene vil bruke for å gjøre Fredrikstad til en by for alle, skriver bystyrekandidat Maria D. Imrik.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De siste ukene har Høyre skrevet leserinnlegg etter leserinnlegg om forholdet mellom Ap og LO - dette såkalte samrøret.

I et tappert forsøk på å sette Arbeiderpartiet i et dårlig lys, har Høyre snudd fokuset vekk fra det som faktisk betyr noe - nemlig politikken. Det sier ganske mye om Høyre som parti. Man skulle tro at i et valgår så ville politikken stå i sentrum. Tydeligvis er andre ting viktigere for Høyre.

Jeg kunne skrevet et motinnlegg til Høyre. Jeg kunne svart på alle påstandene. Men faktum er at for meg er det mye viktigere å snakke politikk, enn å gi Høyres innholdsløse og noe desperate innlegg mer oppmerksomhet.

Arbeiderpartiet har vedtatt et knakende godt program med masse politikk som vil gagne både barn og unge, i tillegg til voksne og eldre. Politikken er framtidsrettet, miljøvennlig og inkluderende.

For å nevne noen eksempler vil Arbeiderpartiet øke antall studentboliger, utarbeide likestillingsplan for kommunen, styrke rådgivningstjenesten og øke den flerkulturelle kompetansen i barnevernet.

Dette er god politikk. Jeg har venner på studiet som ikke fant studentbolig i tide, og dermed må pendle tre timer til og fra høyskolen i Fredrikstad. Å øke antallet studentboliger er dermed veldig viktig.

Jeg hadde venner som ikke fikk et godt rådgivningstilbud da de gikk på ungdomsskolen. Overgangen fra grunnskolen til videregående ble dermed mye vanskeligere enn den kunne ha vært.

Det har noe å si hva man går til valg på. Politikken og valgene går utover helt vanlige menneskers liv.

Jeg gleder meg til valgkampen og til å snakke med velgerne. Jeg håper fokuset blir på hvilke politiske virkemidler de ulike partiene vil bruke for å gjøre Fredrikstad til en by for alle.

Maria D. Imrik

Fylkesleder i AUF i Østfold. Bystyrekandidat for Fredrikstad Ap

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken