Bymiljølista og Zoé-kirken: Innkjøpsmakt eller gapestokk?

– Gode intensjoner til tross, hvordan skal en slik politikk følges opp i praksis. Skal kommunen utøve kontroll overfor trossamfunn som også driver med utleie? spør Margrete Kvalbein.

– Gode intensjoner til tross, hvordan skal en slik politikk følges opp i praksis. Skal kommunen utøve kontroll overfor trossamfunn som også driver med utleie? spør Margrete Kvalbein. Foto:

Av

Magrete Kvalbein, MDG: – Å peke ut én enkelt aktør som spesielt problematisk slik Bymiljølista gjør, krever i det minste svært god og troverdig dokumentasjon på eventuelle etiske overtramp.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bymiljølista begir seg inn i et prinsipielt svært vanskelig landskap med sitt forslag om kommunal boikott av Zoé-kirken som utleieaktør.

Gode intensjoner til tross, hvordan skal en slik politikk følges opp i praksis? Hvor stor kontroll skal kommunen heretter utøve overfor trossamfunn som også bedriver utleie? Må vi undersøke hva som har blitt sagt innenfor Gamlebyens bedehus sine vegger før bystyret inntar sin julelunsj der neste gang?

Ikke misforstå, jeg har ingen grunn til å tro at forkynnelsen i Gamlebyen bryter med kommunale etiske retningslinjer, men jeg har heller ikke godt nok grunnlag for å mene at Zoé-kirken har noe særegent utgangspunkt for å bli utsatt for kommunal boikott. Å peke ut én enkelt aktør som spesielt problematisk slik Bymiljølista gjør, krever i det minste svært god og troverdig dokumentasjon på eventuelle etiske overtramp. Vi har fortsatt religions- og meningsfrihet her i landet.

Når dette er sagt, er verken jeg eller partiet mitt motstandere av god bruk av kommunens makt som stor kjøper av tjenester. Tvert imot er det er gode grunner til å velge de leverandørene som best samsvarer med kommunens mål om sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. Men bruk av innkjøpsmakt må ikke vippe over i å peke ut syndebukker for tendenser vi misliker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken