Ytringsfriheten er under press

OSLO 20090515:
Høyres Jan Tore Sanner (f.v.), Fremskrittpartiets Ulf Leirstein og  stortingsrepresentant Hans Olav Syversen fra KrF kommenterer revidert statsbudsjett i Stortingets vandrehall fredag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

OSLO 20090515: Høyres Jan Tore Sanner (f.v.), Fremskrittpartiets Ulf Leirstein og stortingsrepresentant Hans Olav Syversen fra KrF kommenterer revidert statsbudsjett i Stortingets vandrehall fredag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Religion bør og skal kunne kritiseres på lik linje med andre kilder til makt, skriver Ulf Leirstein og understreker at det gjelder alle religioner.

DEL

Leserbrev 

De siste årene har vi sett ytringsfriheten bli angrepet av både terrorister og politikere. Fremskrittspartiet står kompromissløst opp for ytringsfriheten. Frp er krystallklare på at terror skal aldri kunne bestemme hvilke religioner eller ideologier vi driver satire og kritikk mot i Norge.

Vi har dessverre sett at flere politikere og «eksperter» har forsøkt å undergrave muligheten for religionskritikk, spesielt kritikk av islam. I 2008 fremmet den rødgrønne regjeringen et forslag som ville forby «kvalifiserte angrep på religion». Lovproposisjonen innledes med følgende tekst, og Ap-Storbergets lite troverdige forsikringer om at «ytringsfriheten blir ivaretatt»: Regjeringen vil utvide straffebudet om hatefulle ytringer slik at det omfatter kvalifiserte angrep på religion eller livssyn. – Vi får et bedre vern mot sterkt krenkende ytringer, samtidig som hensynet til ytringsfriheten blir ivaretatt, sa Ap-regjeringen.

Uten mulighet til å kritisere maktstrukturer råtner demokratiet innenifra.

Heldigvis gjennomskuet det norske folk dette fundamentale angrepet på ytringsfriheten, og lovforslaget ble derfor ikke vedtatt. Lovforslaget ligger likevel fortsatt på internett som en skrekk og advarsel om at Norges største parti, Arbeiderpartiet, så sent som i 2008 ønsket å forby kritikk av islam og andre religioner.

Uten mulighet til å kritisere maktstrukturer råtner demokratiet innenifra. Religion er fortsatt en stor kilde til makt i mange miljøer i dagens Norge. Religion bør og skal derfor kunne kritiseres på lik linje med andre kilder til makt.

Kristendommen har blitt kritisert og debattert i flere hundre år, og det er i dag en selvfølge å kunne utfordre Jesus og Bibelen. Jeg nekter å godta at det skal gjelde en annen standard overfor eksempelvis Muhammed og Koranen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags