Nazisme har ikke noe med ytringsfrihet å gjøre

Forfatteren kaller det «nye triks fra nazistene» når de nå forsøker å gjennomføre marsjen under annet navn og med ytringsfrihet som parole. Bildet er fra punktmarkeringen utenfor Fredrikstad rådhus lørdag.

Forfatteren kaller det «nye triks fra nazistene» når de nå forsøker å gjennomføre marsjen under annet navn og med ytringsfrihet som parole. Bildet er fra punktmarkeringen utenfor Fredrikstad rådhus lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Nazisme har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, det er organisert kriminalitet kamuflert som ideologi, skriver Dagbjørn Skipnes i Kommunistisk Plattform marxist-leninistene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Politiet i Fredrikstad ga først naziorganisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen tillatelse til å marsjere i Fredrikstad 29. juli under parolen «Knus homolobbyen». 16. juni ombestemte de seg etter å ha oppdaget at det kunne bli motdemonstrasjoner. Det er en seier at nazistene ikke får marsjere, men begrunnelsen fra politiet er svært provoserende; de uttaler at det er fare for at motstanderne til nazistene kan bli voldelige.

«Motstandsbevegelsen» har sitt utspring i Sverige, men har forgreninger i både Norge, Danmark og Finland og de krysser gjerne grensene. Medlemmene står bak drap, vold, bombeattentat og våpenbesittelse. Selv kaller de seg «en revolusjonær nasjonalsosialistisk kamporganisasjon».

Nazistenes «ytringsfrihet» preget det okkuperte Norge fra 1940–1945. De 72 årene som har gått siden krigens slutt har vist at nazistenes agenda ikke har forandret seg – den er fortsatt hat, vold, mord og terror.

Vi aksepterer ikke at politiet sløser skattebetalernes penger på å forsvare nazister.

Selv om det ikke blir noen marsj 29. juli åpner politiet for å gi tillatelse på et annet tidspunkt. Begrunnelsen fra politiet for å gi demonstrasjonstillatelse er grunnlovsparagraf 100 om ytringsfrihet. Men nazisme har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, det er organisert kriminalitet kamuflert som ideologi. Disse bevegelsene er i sin natur kriminelle. Hadde politiet tatt utgangspunkt i dette ville de lett kunnet avverge nye triks fra nazistene som nå forsøker å gjennomføre marsjen under annet navn og med ytringsfrihet som parole.

Kanskje er det justisministeren som under bordet pålegger politiet å ignorere FNs internasjonale konvensjon om avskaffelse av alle former for rasediskriminering? Den slår fast at «organisasjoner og annen propagandavirksomhet som fremmer og tilskynder til rasediskriminering, er ulovlig og forbudt».

I så fall kan politijuristene vise til Straffelovens § 185 om hatefulle ytringer. «Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn, homofile orientering …» https://lovdata.no/lov/2005-05-20-28/§185.

Arrangementets hovedparole gjør det enkelt for politiet å vise til nevnte paragraf. Folkelig mobilisering vil uansett sørge for at nazistenes markering blir en skammelig fiasko, men vi aksepterer ikke at politiet sløser skattebetalernes penger på å forsvare nazister.

Ja til et nazifritt Norge!

Iverksett FNs pålegg om å forby rasistiske og fascistiske organisasjoner!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags