Uten håndverkere stopper Norge

Representant for viktig yrkesgruppe: Murer Marius Gundersen fra Torsnes og TV-serien Anno.

Representant for viktig yrkesgruppe: Murer Marius Gundersen fra Torsnes og TV-serien Anno.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ulf Leirstein redegjør for tiltak som skal gi flere lærlinger innen yrkesgrupper nasjonen er avhengig av.

DEL

Leserbrev 

Vi må fjerne inntrykket av at ungdommen trenger en universitetsutdannelse for å lykkes.

Murere, snekkere, rørleggere, malere og andre viktige yrkesgrupper sitter på en kompetanse vi ikke kan klare oss uten. Fremskrittspartiet sørger for at også yrkesfagene prioriteres. Norge kan klare seg uten kommunikasjonsrådgivere, men uten rørleggere stopper samfunnet opp.

Derfor har Frp i regjering økt lærlingtilskuddet med 7 500 kroner per kontrakt og opprettet stimuleringstilskudd for at flere yrkesfagelever skal kunne fullføre utdanningen. Omtrent 30 prosent av alle som ønsker læreplass står uten kontrakt hvert år. Dette er ikke akseptabelt for Fremskrittspartiet.

Regjeringen har nylig innført en ny merkeordning for lærebedrifter, som vil kunne bidra positivt til rekruttering av lærlinger i Østfold. En merkeordning for lærebedrifter kan være med på å skape økt bevissthet blant forbrukere om åvelge bedrifter med lærlinger. Kanskje vil det utgjøre forskjellen mellom å velge en frisør fremfor en annen, eller hvilken rørlegger du velger når du skal pusse opp badet. Frp tror på forbrukermakt, og ønsker å styrke og synliggjøre de seriøse bedriftene.

Du vil kjenne igjen bedriftene som tar inn lærlinger gjennom et fysisk merke på lokaler, biler og lignende, eller et digitalt merke, som kan vises på nettsider.

Mye gjenstår, men Fremskrittspartiet arbeider kontinuerlig for å styrke yrkesfagenes stilling i samfunnet. Nå gir regjeringen deg som forbruker muligheten til å velge en seriøs lærlingbedrift neste gang du har behov for en håndverker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags