Vi heier på yrkeselevene og bedrifter som tar inn lærlinger

Victor Kristiansen: – Lokalt i Fredrikstad mener vi at det er viktig at næringslivet tar inn flere lærlinger.

Victor Kristiansen: – Lokalt i Fredrikstad mener vi at det er viktig at næringslivet tar inn flere lærlinger. Foto:

Av

– Arbeiderpartiet vil styrke yrkesfagene og motivere flere til å velge disse fagene som er nødvendige for å bygge landet, skriver Victor Kristiansen.

DEL

Leserbrev

Norge trenger flere fagarbeidere og dette behovet vil forsterke seg i tida framover. Samtidig faller mange yrkesfagelever ut av skolen. Arbeiderpartiet vil styrke yrkesfagenes stilling i skolen og legge bedre til rette for at flere motiveres til å velge disse fagene, som er nødvendige for å bygge landet.

Vi mener at skolen og arbeidslivet må samarbeide tettere, slik at flere yrkesfagelever får tilbud om å veksle mellom arbeid og skole fra tidlig i utdanningsløpet. Det er også viktig å få mulighet til etter- og videreutdanning gjennom en styrket fagskole. Lokalt i Fredrikstad mener vi at det er viktig at næringslivet tar inn flere lærlinger. Tett kontakt med de ulike utdanningsinstitusjonene vil bidra til å sikre kommunen kvalifisert arbeidskraft. Derfor har vi satt fokus på dette i vårt partiprogram for 2019-2023.

På nasjonalt nivå
vil Arbeiderpartiet styrke partenes eierskap til opplæringen, og ha et tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Det må bli lettere å veksle mellom yrkesfaglige og akademiske utdanningstilbud. Det må bli enklere å bygge videre på en yrkesfaglig utdanning gjennom en synlig utdanningsvei fra grunnskole til høyere utdanning, både yrkesfaglig og akademisk.

Vi heier på yrkeselevene og bedriftene som tar inn lærlinger! Fredrikstad og Norge trenger dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags