Gå til sidens hovedinnhold

Eventyret Winter Classic

Artikkelen er over 4 år gammel

Stjernen-leder Bjørn Wiggo Nilsen forteller som i et eventyr. Men handlingen er lys levende virkelighet i Fredrikstad og hyllest til mannen som hadde ideen.

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et land langt mot nord, i en liten by som heter Fredrikstad skjedde det noe som skulle komme til å forandre et helt lite samfunn. En sen høstkveld i år totusen og femten dunker det på kontor døren til en av byens mange idrettsklubber. Normalt sett skulle det vært lukket og låst på denne tiden av døgnet – men ikke hos Idrettsklubben Stjernen.

Utenfor pisker regnet mot kontor vinduene, det er mørkt og det er grått – lys er en mangelvare på denne tiden av året i disse traktene. Folk holder seg innendørs. Klokka nærmer seg midnatt, men i Stjernehallen er det fortsatt full aktivitet på isen. De er for mange og de er for ivrige til ikke å utnytte tiden for trening og kamper maksimalt.                       

Det knirker i den eldgamle hallen – bygget på dugnad for nesten hundre år siden. Igjen dunker det på kontordøren. Stig på – høres det fra innsiden. Døren går opp, og i skinnet fra det dunkle korridorlyset ser styreleder Nilsen konturene av en liten mann med stor mage. Er det virkelig julenissen tenker Nilsen brått der han blir revet opp fra andre og mer bekymringsfulle tanker.

– God kveld herr formann – beklager at jeg forstyrrer så sent. Jeg fikk ikke sove, sa den lille mannen – jeg måtte bare komme meg ut.

– Hva behager? sa den andre dypt nedsunket i den slitte kontorstolen. Du kunne da bare ha ringt Bernhard,  men sett deg nå ned! Den lille mannen satte seg – og natt gikk over til morgen før Bernhard hadde overbragt sitt ærend og ruslet hjemover mot Cicignon.

I dagene som fulgte ble det mindre tid til spillerjakt og dagligdagse bekymringer på klubbens leder. Det var sådd en idé og plantet et frø – kanskje kunne lille Fredrikstad og Stjernen Hockey bli de første? Ideen til den lille mannen handlet om noe større enn hva de noen gang hadde vært med på tidligere.

Så stort og nærmest umulig var dette at andre med lignende tanker hadde lagt ideene tilbake i skuffene. I Stjernehallens korridorer og møterom ble ikke ideene pakket sammen og arkivert. Det ble analysert og kalkulert – realister og skeptikere overtalt, én for én. Den siste risikovurderingen gikk veien og endelig beslutning ble tatt i Elites styremøte 3. februar 2016!

Norges første Winter Classic gjennomføres på Fredrikstad Stadion i januar 2017.

Så var starten på dette eventyret skrevet – et eventyr som så langt har blitt det eventyret den lille mannen hadde sett for seg! Byens borgere og gjester fra fjernt og nær har skapt dette eventyret. De kommer fra inn- og utland, og de vil fylle Fredrikstad Stadion til randen.

Eventyret Winter Classic blir mer enn en kamp på liv og død mellom to erkerivaler på isen – det blir en folkefest og en feiring av byen ved Glommas utløp, byen som nettopp dette året feirer sine 450 år.

Takk da, hattemaker Solheim – takk til den lille mannen med det store rød/hvite hjertet – takk for at du alltid tenker de store og nødvendige tankene for byen og idretten i Fredrikstad!

Så er ikke siste kapittel i dette eventyret skrevet. Når isen smelter på Fredrikstad Stadion den siste dagen i januar – legges grunnsteinen ned for et nytt eventyr i Fredrikstad og Stjernens historie. Det eventyret blir enda mer spennende, og skal skrives om i mange mange tiår fremover…………

Les også

Fredrikstad Winter Classic – en god og sprø idé blir et fantastisk løft

                                                                                                                         

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.