På Hvaler har det oppstått en helt ny situasjon som setter velgerne på prøve

Wiggo Sørlien håper på ny jubel for Eivind Normann Borge som fortsatt ordfører i Hvaler om 15 måneder.

Wiggo Sørlien håper på ny jubel for Eivind Normann Borge som fortsatt ordfører i Hvaler om 15 måneder. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvaler er et godt eksempel på at vi ikke alltid heier på Siv, Erna eller Jonas, i saker som for eksempel boplikt, kommunereform og miljø, skriver Frps Wiggo Sørlien i dette innlegget.

DEL

Leserbrev

Om noen uker går politikerne både på riks- og lokalt plan i sommerdvale. Det er derfor grunn til å minne om det går fort til kommunevalget i september 2019, og det er bare «et svangerskap» til valglistene for de politiske partiene skal være klare.

På Hvaler har det oppstått en helt ny situasjon som setter velgerne på prøve. Et splittet Høyre, og et uklart forhold på sosialistisk side, og muligens et nytt parti på borgerlig side. I denne situasjonen fremstår Frp som stabilisatoren i det politiske bildet. Det er fort gjort å glemme helheten i politikken og la følelsene ta overhånd, og ikke tenke på hva som er best for Hvaler-samfunnet. Altså er det viktig å ha tunga rett i munnen, og at innbyggerne setter seg best mulig inn i sakene på det politiske sakskartet. Alle politiske møter er åpne for alle, og ikke bare kan man møte opp når det er brennbare saker som skal behandles.

At innbyggerne er uenige i politikernes beslutninger, er en demokratisk rett. Dette kommer til uttrykk i leserbrev, interessegrupper og Facebook-grupper. I et tidligere leserbrev belyste jeg utfordringene med å rekruttere personer til å engasjere seg i politisk arbeid. Mange vil nok vegre seg for å bruke fritid og krefter når det bare er kjeft å få! Det forundrer meg derfor at det blant dem som skriker høyest, ikke finnes personer som ønsker å gå inn i politikken og på demokratisk vis kan påvirke utviklingen i Hvaler-samfunnet. Retorikken i for eksempel skolesaken og pukkverksaken på Hvaler kan nok medvirke til å skremme mange fra å engasjere seg politisk.

For mange kan det virke underlig at partiene lokalt ikke alltid er enig med moderpartiene. Hvaler er et godt eksempel på at vi ikke alltid heier på Siv, Erna eller Jonas, i saker som for eksempel boplikt, kommunereform og miljø.

På samme måte som fotballtrenere, blir politikere målt på resultater og løfter. Og sånn skal det være. I begge tilfeller handler det mye om økonomiske ressurser. Vi som politikere skal forvalte skattebetalernes penger best mulig. Få trodde vel at med Frp ved roret på Hvaler, skulle det gå helt galt med kommunen vår. Da er det grunn til å minne om at Frp og Høyre har styrt godt innenfor økonomiske rammer. Vi kan være stolte av Østerhaug, nybygget på Dypedalsåsen, med nye arealer for hjemmetjenesten, dagsenter, nye omsorgsboliger og fire nye sykehjemsplasser. Snart står ungdomsskolen ferdig rehabilitert, og om to-tre år vil en ny og moderne barneskole stå ferdig til beste for barna på Hvaler. I mange år har vi hatt full barnehagedekning.

Det er vel unødvendig å oppfordre til fortsatt å velge stabilitet og trygghet etter kommunevalget 2019 med Hvaler Frp ved roret, og Eivind Normann Borge som ordfører?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags