Gå til sidens hovedinnhold

Det er tid for å omfavne Viken

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vil du ha et Viken hvor alle politikere kun fokuserer på at de selv er mot, spør Herman Midtsjø, ungdomspolitiker i Høyre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er på tide å omfavne viken, slut å sutre! Den siste tiden har det vært mye skriverier om den nye regionen, som erstatter de tidligere fylkene, Østfold, Akershus og Buskerud. Jeg er overrasket over holdningen samtlige politikere har til den nye regionen og er direkte nervøs for hva det kan føre til.

Det er grunnleggende og viktig å gå inn i noe med en god holdning, det avgjør hvordan fremtiden blir. Om vi går inn i nye ting med en dårlig holdning, ja da blir også resultatet dårlig. Jeg synes det er skremmende hvordan samtlige politikere prater om den nye regionen som nå skal opprettes. Hvordan blir egentlig et Viken fullt av surmulere?

Om vi skal gå inn med holdningen om at dette er «dritt», ja da blir det «dritt».

Vi må omfavne Viken med positivitet og lyst! Høyre er overbevist om at det er viktig og riktig å løfte mer makt ned til folket, for det er nettopp det vi gjør med regionen. Flere arbeidsoppgaver skal etter planen løftes ned til kommunen der du bor. Det er en god ting at byråkratiet flyttes nedover, for det er de lokale menneskene ute i kommunene som vet best. Samtidig skal flere oppgaver flyttes fra stat til den nye regionen.

Gjennomslagskraften er også større når man står sammen. Det er liten tvil om at det vil være lettere for vår region å påvirke nasjonalpoltikken når vi står sammen med to andre store fylker enn om vi står alene. Samfunnsutvikling er nøkkelordet når det kommer til regionreformen, Stortinget vil gjennom de nye regionene legge til rette for at samfunnets utvikling skal foregå ute i landet, der folk bor! Nettopp fordi man er overbevist at folket vet best hva som må fokuseres på utfra prioriteringer og forutsetninger i regionene..

Viken blir realitet! Enten du vil eller ikke. Spørsmålet er hvordan du omfavner det.

Stortinget har vedtatt reformen, det var et flertall som avgjorde fylkeskommunens skjebne. Det blir for dumt å alene fokusere på de negative sidene når sammenslåingen er et faktum. For da oppnår vi ikke det vi ønsker med regionen. Om vi skal gå inn med holdningen om at dette er «dritt», ja da blir det «dritt». Vi har en unik mulighet til å skape noe stort og gjennomslagskraftig. Men da må politikerne gå inn med fokus på rett sted, nemlig å sørge for at Viken blir et godt sted å bo.

Når Viken er et faktum, hvilket Viken vil du ha? Et Viken hvor alle politikere kun fokuserer på at de selv er mot. Eller et Viken med politikere som fokuserer på å skape noe, til det beste for deg?

Les også

Kommentar: Viken viser vei inn i tåkeheimen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.