Vill pengebruk på Viken

– Dyre VIKEN-signaturer: Fylkesordfører i Østfold Ole Haabeth sammen med fylkesordfører i Akershus, Anette Solli og Roger Ryberg som er fylkesordfører i Buskerud. Foto: Østfold fylkeskommune

– Dyre VIKEN-signaturer: Fylkesordfører i Østfold Ole Haabeth sammen med fylkesordfører i Akershus, Anette Solli og Roger Ryberg som er fylkesordfører i Buskerud. Foto: Østfold fylkeskommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Fremskrittspartiet er bekymret for utgiftene ved etableringen av storfylket Viken. Det er en vill pengebruk i gruppen som arbeider med visjon, mål og verdier, skriver sentrale Frp-representanter i samlingsprosessen.

DEL

Leserbrev 

Fylkene Akershus, Buskerud og Østfold er i ferd med å slå seg sammen. Fra 1. januar 2020 er den nye fylkeskommunen med navnet Viken en realitet. Når politikerne nå sitter sammen for å lage en ny fylkeskommune bør ressursbruken – altså utgiftene knyttet til etableringen – mer frem i offentligheten.

Fremskrittspartiet er bekymret for de løpende utgiftene ved etableringen av det nye storfylket. Kjøp av bygg til en formidabel administrasjon og et økende antall byråkrater gir grunn til økonomisk bekymring. Høye møtehonorarer til medlemmer av fellesnemnda og de underliggende utvalgene bør også frem i offentlighetens lys.

Utgiftene til etableringen av Viken er i ferd med å løpe løpsk. Frp står dessverre alene om å ville begrense dette.

En egen arbeidsgruppe er satt ned for å jobbe med visjon, mål, verdier og symboler for Viken fylkeskommune. Fremskrittspartiets representanter i gruppa reagerer på en vill pengebruk i utvalget. Selv om både Akershus, Buskerud og Østfold har velfungerende logoer i dag, ønsker flertallet at det skal utarbeides et nytt fylkesvåpen. De gamle er altså ikke gode nok, og det legges opp til en kjempeprosess for å utarbeide et nytt. Her skal det engasjeres eksterne krefter i form at et byrå, og regningen for det hele vil bli servert skattebetalerne. Fremskrittspartiets forsøk på å begrense dette og beholde ett av de eksisterende fylkesvåpnene fikk ikke tilslutning fra noen andre partier. Vi vet at det i ettertid skal utarbeides en ny grafisk profil, så her får dessverre skattepengene ben på gå på.

Viken fylke blir Norges største med 1,2 millioner innbyggere. Det er vedtatt at det skal styres etter en parlamentarisk styreform og da pålegger det politikerne å kutte i byråkrati og generell administrasjon. Utgiftene til etableringen av Viken er i ferd med å løpe løpsk. Frp står dessverre alene om å ville begrense dette. Primært ønsker Fremskrittspartiet å legge ned fylkeskommunen som forvaltningsnivå, men så lenge stortingsflertallet insisterer på å beholde det tredje forvaltningsnivået, vil Frp være tilstede. Vårt arbeid for å gjøre dette så effektiv som mulig vil fortsette – også i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags