AUF svarer Unge Høyre: Kynisk at du ikke får gå på skolen nærmest deg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maria D. Imrik: – Jeg mener vi skal ta vare på systemet som gjør at ungdom har rett til å gå på skolen som er nærmest seg, og ikke følge det kyniske systemet til Unge Høyre og regjeringen som tar fra deg den retten.

DEL

Leserbrev 

30. januar skrev fylkesleder i Østfold Unge Høyre, Rolf-Jonas Ringen Kristiansen, i Fredriksstad Blad om «et kynisk system [som] tar fra deg retten til å velge hvor du vil gå på skole». Jeg vil snakke om det kyniske systemet som tar fra deg retten til å gå på skolen nærmest deg.

For det er et sånt system Kristiansen i Unge Høyre vil ha. Et system som velger ut hvilken videregående skole du skal få gå på basert kun på karakterene dine fra ungdomsskolen. Og dermed kan du ende opp med å ikke få lov til å gå på den videregående skolen nærmest deg. Dette «frie» valget Kristiansen er så opptatt av er ikke så fritt når du blir sendt på en skole en time unna istedenfor den som ligger et steinkast unna huset ditt.

Det virker som om Kristiansen prøver å si at Østfold-elever i dag ikke har mulighet til å velge mellom ulike linjer som finnes på de forskjellige videregående skolene i dag. Det er feil. Elever kan velge fritt mellom de ulike linjene som finnes i Østfold, men du får gå på den skolen som tilbyr linja som er nærmest deg.

Den utvidede regjeringen med Høyre, Frp og Venstre vil tvinge fylkeskommuner til å innføre karakterbasert opptak (eller et såkalt «fritt» skolevalg). Hvordan dette skal være gjennomførbart kan jeg ikke forstå. Allerede i Østfold er det store avstander mellom de videregående skolene. Da kan man bare tenke seg hvordan det ville gått i andre fylker med mye større avstander. Jeg er glad for at jeg ikke måtte flytte hjemmefra eller reise i flere timer for å gå på videregående skole. Om Kristiansen og regjeringen får det som de vil, er jeg redd for at andre ungdommer ikke er så heldige og ender opp med en vanskeligere hverdag.

I motsetning til Unge Høyre, mener jeg vi skal se det positive i at folk med ulike interesser går på skole sammen. Det handler om at man skal danne mennesker og bygge gode samfunnsborgere. Om man kun omgås mennesker med samme interesser og bakgrunn blir det vanskeligere å bygge opp forståelse og respekt for medmennesker.

Jeg mener vi skal ta vare på det systemet som gjør at ungdom har rett til å gå på skolen som er nærmest seg, og ikke følge det kyniske systemet til Unge Høyre og regjeringen som tar fra deg den retten.

Maria D. Imrik

Fylkesleder i AUF i Østfold

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags