Østfold Frp ønsker fritt skolevalg i nye Viken

Hvor er det åpne dører? Niklas Eriksen vil innføre fritt skolevalg i Østfold, med sikte på at ordningen videreføres i den nye regionen. Arkivfoto: FB

Hvor er det åpne dører? Niklas Eriksen vil innføre fritt skolevalg i Østfold, med sikte på at ordningen videreføres i den nye regionen. Arkivfoto: FB

Av

Niklas Eriksen fra Fremskrittspartiet vil at fylkestinget skal innføre fritt skolevalg i videregående, og at det skal bli tidlig avklart hva elever kan vente seg i nye Viken fylkeskommune.

DEL

Leserbrev

Østfold fylkeskommune er ett av landets åtte fylker i dag som ikke har fritt skolevalg. Da et av fylkene vi nå slår oss sammen med allerede praktiserer en egen variant av fritt skolevalg i dag, mener Frp det er fornuftig at Østfold fylkeskommune legger til rette for en ordning der elvene selv velger skole allerede fra skoleåret høsten 2019.

Dagens ordning i Østfold innebærer at elever kun får begynne på sin nærskole. På denne måten har elevene i Østfold begrenset frihet til å velge hvilken skole de ønsker å gå på. En slik ordning ønsker ikke Frp for elevene som i dag tilhører Østfold fylkeskommune, eller for elevene som i fremtiden vi tilhøre Viken.

Fremskrittspartiet mener det er elevens ønsker, og ikke foreldrenes bostedsadresse, som skal avgjøre hvilken skole elevene kan begynne på. Fremskrittspartiet vil derfor innføre fritt skolevalg i Østfold, med sikte på at ordningen videreføres i den nye regionen.

Fremskrittspartiet mener fritt skolevalg vil kunne oppmuntre til ekstra innsats, og gi alle elever mulighet til å velge gode skoler, uavhengig av hvor de bor, og uavhengig av foreldrenes status og inntekt.

Forslag til vedtak:

Østfold fylkeskommune åpner for fritt skolevalg, innenfor de rammer loven åpner for («nærskoleprinsippet» i Opplæringsloven). Østfold fylkeskommune løfter vedtaket inn til fellesnemnda slik at nemnda videre kan arbeide med fritt skolevalg for hele regionen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags