Arbeiderpartiet sikrer et bredt og godt tilbud i videregående skole

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold Arbeiderparti trenger to stemmer for å få vedtatt sin justering av skolebrukesplanen, noen som blant annet vil bety at IB-linja på Frederik II blir sikret.

DEL

Leserbrev

Østfold Arbeiderparti vedtok tirsdag kveld endringer i fylkesrådmannens justerte forslag til skolebruksplan som sikrer et godt og bredt videregående skoletilbud i hele Østfold.

Dette innebærer at:
- International Baccalaureate (IB) tilbudet på Frederikk II opprettholdes.
- Restaurant og matfag ved Halden videregående skole opprettholdes.
- Vg2 kjøretøy ved Halden videregående skole opprettholdes på dagens nivå.
- Utdanningsprogrammet musikk/dans/drama ved Halden videregående skole opprettholdes og plasseres i ledige lokaler på dagens avd Porsnes.
- Vg2 Overflateteknikk opprettes på Greåker v.g.s med inntil åtte plasser.
- Antall elevplasser på musikk på Greåker v.g.s opprettholdes.
- Utdanningsprogrammet Helse og oppvekst opprettholdes på henholdsvis Mysen og Askim v.g.s.
- Vg2 Arbeidsmaskiner videreføres som i dag på Askim v.g.s.

Dersom Arbeiderpartiet får gjennomslag for dette i fylkestinget, er det ikke nødvendig med noen høring på den justerte skolebruksplanen og den kan sluttbehandles 15. februar. Østfold Arbeiderparti er nå svært opptatt av at vi får fortgang i å få gjennomført investeringer og tiltak i planen.

Arbeiderpartiet mener det er av avgjørende betydning at det er godt samsvar mellom gode og funksjonelle skolebygg, arbeidslivets behov for fremtidig arbeidskraft og at elevene får fullført sin utdanning med læreplass og fagbrev/kompetansebrev.

Østfold Arbeiderparti ønsker å satse på at fylkets ungdom får gjennomført en utdanning med best mulig resultat, vi er derfor rede til å prioritere disse store investeringene i skolebygg kombinert med langsiktige og gode leieavtaler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags