Hva mener Ap-politiker Schei (ikke LO-Schei) om noen enkle lokalpolitiske spørsmål?

Vidar Schei i «paroleverkstedet». Bjørnar Laabak mener han må være tydelig på at det  er som lokalpolitiker han sitter i bystyret.

Vidar Schei i «paroleverkstedet». Bjørnar Laabak mener han må være tydelig på at det er som lokalpolitiker han sitter i bystyret. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørnar Laabak stiller åtte spørsmål til «LO-Schei» – LO-lederen Vidar Schei – om lokalpolitiske saker, og sier han bør opptre som lokalpolitiker som han er valgt til å være. – Eller er han med i bystyret som LO-leder?

DEL

Leserbrev

Vidar Schei, leder av LO i Fredrikstad, skriver det ene innlegget etter det andre der han kritiserer det meste og de fleste som ikke tilhører rødgrønn side i politikken. Han titulerer seg konsekvent som LO-leder. Han har, så langt jeg har observert, ikke tilkjennegitt i sine innlegg at han er folkevalgt ombudsmann i Fredrikstad bystyre og er representant for Arbeiderpartiet.

Han besitter et medansvar for nedleggelser av sykehjem, stor arbeidsledighet blant innvandrere, fortettingspolitikk som vil medføre dårlige framtidsutsikter for byggebransjen, skyhøy eiendomsskatt og han er medansvarlig for det høye antall deltidsansatte i kommunen med mere.

Ap-Schei viser i sine mange innlegg, som LO-Schei, at han er lite interessert de politiske sakene i byen som folkevalgt. Det er nok enklere å framstå som LO-leder. Det ene innlegget etter det andre fra Scheis «kommandosentral» (LOs eget navn på valgkamp-kontoret til Ap og LO) sprer uriktigheter, og viser nesten i hvert innlegg at realitetsorienteringen er fraværende.

Arbeiderpartiet kan ikke mene at denne rolleblandingen med LO er grei. Eller er det bevisst fra Arbeiderpartiet for å slippe unna kritikk fra tillitsvalgtsiden?

Ap har vedtatt «Utviklingsprosjekt Fredrikstad 2030» som anbefaler store kutt i tjenestene i kommunen. Rapporten er utarbeidet av et privat konsulentselskap. Her anbefales nedleggelser av sykehjem og store kutt i tjenestene til funksjonshemmede.

I disse dager nærmer vi oss valg. Mange får med seg hva LO mener, men hva mener Arbeiderparti-politiker Schei (ikke LO-Schei) om noen enkle lokalpolitiske spørsmål:

1. Er eiendomsskatten på et riktig nivå i Fredrikstad?

2. Er Ap-Schei enig i innholdet i «Utviklingsprosjekt Fredrikstad 2030»?

3. Mener Ap-Schei at sykehjem skal og kan nedlegges siden Ap har vedtatt det?

4. Mener Ap-Schei at det er bra for medlemmene i LO at regjeringen har redusert skattetrykket for oss skattebetalere?

5. Mener Ap-Schei at det er greit å redusere 40 millioner innen tjenester funksjonshemmede etter anbefaling «Utviklingsprosjekt Fredrikstad mot 2030»?

6. Er Ap-Schei for eller imot lokalt vedtak om bomring?

7. Er Ap-Schei for eller imot bygging av Onsøyheimen - selv om Ap-Schei har vært med på å utsette bygging i flere år?

8. Har LO-Schei noen mening om ovennevnte?

Det ville vært interessant om LO-Schei kunne opptre som lokalpolitiker som han er valgt til å være, eller er han med i bystyret som LO-leder? Arbeiderpartiet kan ikke mene at denne rolleblandingen med LO er grei. Eller er det bevisst fra Arbeiderpartiet for å slippe unna kritikk fra tillitsvalgtsiden? Ingen på rødgrønn side kan være overrasket over at «samrøren» kritiseres av politikere på ikke-sosialistisk side. I tillegg burde folk benytte stemmeretten og fortelle Ap at dette ikke er greit.

Bjørnar Laabak

Ordførerkandidat Fredrikstad Frp

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags