Veumbekken har aldri gått der kommunen nå vil legge den

«Nostalgi tar overhånd»: Svein Skahjem er kritisk til å åpne Veumbekken, og påpeker at den aldri har gått der det nå  foreslått. – Det er lere i området, og det vil medføre betydelig fare for utglidning, skriver Skahjem. Bilde fra utløpet av Veumbekken da den gikk åpent ut i Vesterelva.

«Nostalgi tar overhånd»: Svein Skahjem er kritisk til å åpne Veumbekken, og påpeker at den aldri har gått der det nå foreslått. – Det er lere i området, og det vil medføre betydelig fare for utglidning, skriver Skahjem. Bilde fra utløpet av Veumbekken da den gikk åpent ut i Vesterelva.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Meninger 

Uttalelser om gjenåpning av Veumbekken, fra blant andre politikere, tyder på en misforståelse om bekkens tidligere løp. Dersom «den nye» bekken skal følge Holmegata slik jeg har lest, er det et nytt løp der bekken aldri tidligere har gått.

Den krysset riktignok Holmegata like ovenfor Huthsgate, men deretter gikk den østover. Den krysset Seierstensgata ved Prætoriusbroa og fulgte så Evjekaien (gatestump) til utløpet.

Dersom nostalgien nå fullstendig tar overhånd, vil man altså lage et nytt bekkeløp i et område med lere noe som vil gi betydelige utlegg for å sikre kantene mot utglidning. Dette området var tidligere svært utsatt for oversvømmelser. Jeg vil tro at den faren fortsatt er til stede.

Nei, stopp dette vanvittige forslaget før det blir iverksatt. Skulle gjerne visst hvem i en eller annen etat som først fikk denne «glupe» ideen. Kanskje den nye bekken burde få navn etter denne personen? I alle fall har den bekken lite med det opprinnelige bekkeleiet å gjøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags