Det har skjedd mye siden mitt forrige leserinnlegg i Fredriksstad Blad.

Det jeg fryktet mest og advarte både UDI og asylmottaket mot, var at det ikke var forsvarlig å sende Leila ut på så lang reise på grunn av hennes helsesituasjon. Etter at Leila ankom Namsos asylmottak, kollapset hun helt og ble lagt inn på Namsos sykehus med lammelser i det ene benet og hun var ellers meget syk med store smerter. Hun ble stakt fraktet i legehelikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim, hun kunne nå ikke bevege seg og lå hjelpeløs og alene på et fremmed sted.

En jente som kommer fra et land med krig og fordervelse og har mistet alt hun eide. Hennes mor og far har rømt og bor meget enkelt i et annet tøft og fattig land. Så kommer hun til flotte Norge hvor håpet igjen var til stede for et bedre liv etter å ha sittet i ti år på et lite mottaksrom. Men etter å ha kommet inn i et trygt miljø i Fredrikstad, så blir alt forandret. Hun er blitt overlatt til bare fremmede folk.

Etter et par dager på sykehus i Trondheim blir det ikke funnet noen prolapser eller brudd i ryggen som hun har hatt tre ganger før. På fredag kveld ble hun igjen fraktet tilbake til Namsos sykehus med ambulanse i mange timer, hvor hun nå ligger og dessverre ikke klarer å gå.

Jeg har kommet i kontakt med flere organisasjoner og personer både i Namsos og Trondheim som er meget snille og støtter opp og besøker Leila. Jeg snakker med Leila flere ganger hver dag, selv om hun er fortvilet og ensom er hun glad for besøk og støtte hun får der oppe.

Jeg vil takke og skryte av helsepersonalet både på Namsos sykehus og St. Olavs sykehus. Alle jeg har kontakt med er positive og synes synd på. Stor takk til dem som besøker henne og spesielt Røde Kors i Namsos, jeg har fått god kontakt med dem og de lover å gjør det de kan for Leila.

Jeg håper hun kommer seg opp og kan trene seg i form slik hun har klart før.

 

Sykehuset fortsetter med prøvetaking og utredning for hennes sykdom. Jeg håper hun kommer seg opp og kan trene seg i form slik hun har klart før.

Leila skal tilbake til Fredrikstad. Etter mitt forrige leserinnlegg har det skjedd mye positivt her i Fredrikstad, jeg fikk straks en telefon fra en som vil stille to rom gratis for bolig til Leila. Det er også folk som vil gi faste pengegaver hver måned til henne og bedrifter som vil stille med varer som hun trenger.

Vi kommer til å lage et fond/stiftelse for å støtte henne og hennes liv i Fredrikstad, (ta kontakt med meg hvis dere vil være med og støtte). Hun er ikke vant til så fine kår. Jeg har vært i kontakt med UDI og fått beskjed om å søke Alternativ mottaksplassering utenfor asylmottak.

Hun blir uansett flyttet tilbake til Fredrikstad i løpet av januar eller når helsa tilsier det. Velkommen tilbake hit til byen, vi i Fredrikstad Ballklubb savner deg. Jeg skal hilse fra alle håndballjentene og ønske deg god jul.

Er Norge så flott?