Gå til sidens hovedinnhold

Ulf Berg: Råtten asylpolitikk rammet vår gode venn Leila

Artikkelen er over 4 år gammel

Ulf Berg er oppgitt over UDIs behandling av Leila Abdi Yusuf som har blitt en god venn. Og han har ikke tenkt å gi seg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I går var det en trist dag. Vår gode venn Leila Abdi Yusuf måtte dessverre flytte fra Fredrikstad etter ti år på Veumalleen asylmottak. Hun er en alle tiders flott og flink jente som vi har blitt veldig glad i i løpet av det halve året vi har hatt kontakt med henne.

Leila er en ung jente som har kjempet for livet og nå gjør alt hun kan for å hjelpe andre. Hun har dessverre måttet flytte helt til Namsos ca. 75 mil vekk fra alle kjente og kjære hun har fått i Fredrikstad.

Jeg har vært i kontakt med Veumalleen asylmottak og UDI mange ganger før flytting for å prøve å få til så hun kunne bo nærmere Fredrikstad og Østfold. Nei, hun ble flyttet lengst mulig vekk fra sine kjære i Fredrikstad.

UDI og Veumalleen asylmottak har lovet henne eget rom med bad/toalett av helsemessige årsaker. I går lovet jeg henne å komme og hjelpe henne med å pakke og si farvel. Jeg var hos henne klokken sju på morgenen og hjalp henne med pakking og rydding.

Jeg gir meg ikke så lett, så jeg håper jeg kan få overtalt UDI og mottaket slik at hun kan få et verdig liv.

 

Ingen andre kom og sa farvel selv om hun har bodd på mottaket i  ti år. Dårlig oppførsel. Jeg ble med henne ned på flybussen og vi traff en hyggelig sjåfør som skulle hjelpe henne frem til Gardermoen.

Det var et tøft farvel som har såret meg og mine mye.

Sent i går kveld kom nok en trist beskjed. Da hun ankom asylmottaket i Namsos, fikk hun nok et slag i ansiktet. Hun har ikke fått eget rom som hun har blitt lovet, men bor på rom sammen med andre.

Nå er hun meget bekymret og redd for livet videre. Jeg føler meg tålig hjelpeløs, men jeg gir meg ikke så lett, så jeg håper jeg kan få overtalt UDI og mottaket slik at hun kan få et verdig liv.

Les også

Kjære Fredrikstad, takk for at du ikke glemmer oss

 

Kommentarer til denne saken