Gå til sidens hovedinnhold

Hvaler Høyre engasjerer seg for ny vei på Svanekil

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er dessverre en sak som har pågått over alt for lang tid, uten å ha blitt løst, skriver ordførerkandidat Marita Wennevold Hollen om omlegging av veien ved Svanekil gård på Kirkøy.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler Høyre er et næringsvennlig parti og ønsker å tilrettelegge for små og større næringsaktører på Hvaler. Vi engasjerer oss for tiden sterkt i Svanekilsaken og omlegging av Fylkesvei 504. Dette er dessverre en sak som har pågått over alt for lang tid, uten å ha blitt løst, noe som er svært uheldig.

Hvaler Høyre har nå selv tatt initiativet til en samtale med Østfold fylkeskommune, samferdselssjefen, og kommet frem til alternative løsninger som tidligere ikke har fremkommet, blant annet muligheter for en annen entreprisemodell, som kan føre til en raskere iverksettelse. Dette er viktig for trafikksikkerheten og også for næringen som utvikles på Svanekil gård med blant annen kortreiste grønnsaker og poteter.

Det er viktig å styrke grunnlaget for alt fra små til større næringsaktører på Hvaler for å på denne måten øke kommuneinntektene. Velferdsgodene våre er avhengige av dette, en god kommuneøkonomi.

Likeledes ønsker vi ny næringsetablering velkommen til vår kommune, noe vi vil være med på å bidra til.

Kommentarer til denne saken