For mye salting av hovedveiene

Etter en liten kjøretur, så ble bilen sånn

Etter en liten kjøretur, så ble bilen sånn Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi skal ikke ha sommerføre på vinteren, mener Alexander de Jong og er oppgitt over skadene som følger av mye salting av distriktets veier.

DEL

Leserbrev 

Jeg synes det saltes altfor mye på veiene. Bare det kommer noen minusgrader, så salter kommunene veldig mye. De salter veiene  drøyt mye selv om det er bart på veien, det klarer jeg ikke å forstå hvorfor de gjør. Jeg er ganske i mot salting av veiene, det har mange negative sider, for eksempel så ruster jo bilene i stykker på grunn av saltet som ligger på veien

Og så ødelegger det mye av naturen rundt veien, det kommer ut i vannet som går ved veiene og gjør at det blir mye saltinnhold i vannet som ikke er så bra. Det jeg synes er best å gjøre, er at man måker veiene, og strør med sand eller lignende. Eller bare måker, det holder i massevis. Ddet var sånn man gjorde før i tiden, og da hadde ikke bilistene så avanserte biler med så mye teknologi som skal gjøre det tryggere å kjøre på glatte veier, og de klarte seg. Da klarer bilistene seg nå i 2016 også!

Folk må bare tilpasse farten etter forholdene. Vi skal ikke ha sommerføre på vinteren, vi bor i Norge og her er det vinter, og da er veiene glattere og det må vi bare tilpasse oss, ikke at vi skal tilpasse veiene etter hvilken komfort vi foretrekker. Det er feil vei å gå! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags