Sarpsborgveien RV111 ny dødsvei?

Ny vei på RV111 forbi Vesten.

Ny vei på RV111 forbi Vesten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Med henvisning til dødsulykken tirsdag lanserer Tor Jørgensen en plan for utvidelse av RV 111 fra Moum og opp til E6.

DEL

Leserbrev 

Synd at dødsulykker må inntreffe for å få nødvendig utbygging av vei på plass. Sarpsborgveien, RV111, fra E6 til Øra, er som riksvei statens ansvar fordi den forbinder E6 med havna. Denne status kan bringe strekningen inn i Nasjonal Transportplan, og burde vært der for lengst.

Østfoldbenken har ikke maktet den oppgaven til tross for at dette er en viktig forbindelse til havna og Øra industrområde. På strekningen Moum - Vesten - Årum (E6) kan veien relativt enkelt breddeutvides til tre felt ved å bygge to og ett felt vekselvis med midtrekkverk og ved bruk av planfrie kryss kan farten økes til 90km/t. Vi får da en rask og trafikksikker vei i tråd med nullvisjonen.

Kostnadene ved utbyggingen blir lave kontra en helt ny vei, og det vil  ta mindre matjord. Noen boliger må rives og det er ulempe for noen, men disse vil muligens sette pris på å få flytte til et mindre støyutsatt område. De som bor tilbake, vil få bedre bomiljø med egen lokalvei og støyskjerming. På inntektsiden får vi sparte ulykkes- og tidskostnader.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags