Den lille verdensbyens nye sentrum

Flere bygg har kommet til på Værste siden dette bildet ble tatt i 2016. Odd Løkkevik mener det er på tide utpeke området til Fredrikstads nye sentrum.

Flere bygg har kommet til på Værste siden dette bildet ble tatt i 2016. Odd Løkkevik mener det er på tide utpeke området til Fredrikstads nye sentrum. Foto:

Av

Odd Løkkevik tar ironien til hjelp når han skryter av Fredrikstad «nye sentrum» på Kråkerøy. Og Kirkeparken? Den bør bli tomt for Røkkes blå tårn!

DEL

Leserbrev

Ja, på Kråkerøy har vi Helsehuset, Legevakta, sykebilstasjonen, NAV, apotek, Sparebank 1, eiendomsselskap – samt en stor flott stadion for 3. divisjonsklubben FFK (med nesten tomme tribuner).

Etter planen også et stort kjøpesenter! Det skal bygges ny videregående skole til 1,2 milliarder. Nå ønskes det også å få bygget en ishall til 600 millioner. (D.v.s. ca. en milliard innen den er ferdig!)

Det mens vi må kjøre 85 år gamle pleietrengende til Halden på grunn av plassmangel her i byen.

Dertil er det ønske om å flytte biblioteket ut på øya som er uten fastforbindelse til «forstaden».

Ja, som de sang på Chat Noir: «Nå skal hele rasket rives – nå skal hele rasket bort».

Hvorfor ta vare på den over 100 år gamle bygningen, som kong Håkon la ned grunnsteinen til? Området vil jo, etter at den er blitt rever, bli et flott område til en stor boligblokk i glass, jern og betong, satt opp av byens reelle ledere: «Bygg og boligspekulantene». Da helst etter at arkitektene har lånt legoklossene til sine barn og utformet bygget med disse!

Hva med brannstasjonen midt i byens mest trafikkerte kryss? Flytt også den til Kråkerøy. Husk at der bor ca. 17 prosent av Fredrikstads befolkning.

Det tidligere Østfold fylkes største by får da både Gamlebyen, Forstaden samt Sentrum på Kråkerøy; et sentrum for Viken, Norge og den øvrige verden!

Kirkeparken? Det er jo sløsing med så mange grønne åpne plasser i byen vår. Og som det ble sagt da vedtaket om å bygge Stjernehallen mitt i Bratliparken: «Der vanker det bare narkotikafolk og alkoholister».

Nei, kirkeparken bør bli en flott plass for det «Blå Røkketårnet»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags