Kritikken mot nybygget på Lørjekaia går på volum og plassering

Bjørn Bringa tror han representerer en vesentlig del av byens befolkning i sin kritikk av nybygget på Lørjekaia.

Bjørn Bringa tror han representerer en vesentlig del av byens befolkning i sin kritikk av nybygget på Lørjekaia. Foto:

Av

Bjørn Bringa gjentar sin kritikk mot Værstes planlagte nybygg på Lørjekaia: – Kritikken går jo først å fremst på byggets volum og plassering på denne tomten, noe som er fraværende i arkitektens og utviklingsdirektørens forsvarstale

DEL

Leserbrev

Med henvisning til mitt tidligere innlegg om saken, kan det se ut til at arkitekten og utviklingsdirektøren ikke har forstått eller vil forstå hva kritikken først og fremst handler om.

Jarmund og Moe konsentrerer seg spesifikt om byggets innhold, materialvalg og at det sågar er tatt utgangspunkt i bygget som sto der tidligere. Hva de har hentet av elementer der, er for meg uforståelig, men så er jeg heller ikke arkitekt. Imidlertid tror jeg at jeg representerer en vesentlig del av byens befolkning, vel å merke de som har synspunkter.

Kritikken går jo først å fremst på byggets volum og plassering på denne tomten, noe som er fraværende i arkitektens og utviklingsdirektørens forsvarstale. Arkitekten nevner at de har tatt opp elementer fra det bygget som lå der tidligere. At det bygget var mye lavere i forhold til sidebyggene, unngår man selvfølgelig å kommentere. Dette fordi de vet utmerket godt at det er hva kritikken dreier seg om.

Konklusjon: Når det nå er vedtatt opprustning av St. Joseph, har man blant annet ledig tomt på andre siden av Verstebrua som muligens kan passe. Da kan verksteddirektøren gå med stokk med god samvittighet når den tid kommer.

Bjørn Bringa

Engasjert hobbypensjonist

Valhalla

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags