Hvorfor skal ikke folk få vite hvorfor rådmannen fikk så stor sluttpakke?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er overraskende og uakseptabelt at politikerne i forhandlingsutvalget inngikk en avtale om ikke å kommentere rådmannens overdrevent gunstige vilkår, mener varslingsgruppa i Rødt, og gjentar sitt krav om en begrunnelse.

DEL


LeserbrevVarslingsgruppa i Rødt Fredrikstad ba om begrunnelsen for sluttpakka til tidligere rådmann i fjor høst. Innleggene ba om svar fra ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap), Truls Velgaard (Høyre) og Anita Wiik (Frp), de tre som utgjorde forhandlingsutvalget for saken. Det første innlegget ble publisert 30. august, det andre 22. oktober. Det kom ikke svar på noen av dem. Det er overraskende og uakseptabelt at politikerne i forhandlingsutvalget inngikk en avtale om ikke å kommentere rådmannens overdrevent gunstige vilkår, som koster kommunen 3,3 millioner kroner.

Mange folk har fått med seg at kommunens fremste politikerne nekter å forklare seg for innbyggerne, velgerne og skattebetalerne - de som i siste omgang må betale sluttavtalen. Når folkevalgte på denne måten nekter å forklare seg viser de en manglende respekt for offentligheten og den offentlige samtale som demokratiets viktigste kontrollinstans.

Det nye året gir en ny sjanse til å forklare kommunens innbyggere hvorfor dere ga tidligere rådmann en så voldsomt generøs sluttpakke. Hva er begrunnelsen deres? Hvorfor er det så viktig at velgerne i Fredrikstad ikke skal få vite dette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags