Gå til sidens hovedinnhold

Finess fortjener ikke millioner i sluttpakke

Artikkelen er over 3 år gammel

Varslingsgruppa i Rødt Fredrikstad mener rådmannens varsel om at han ønsker å slutte i jobben bare er et spill for å få presset frem en lukrativ sluttpakke.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Rådmann Ole Petter Finess ønsker å fratre sin stilling som Fredrikstad kommunes øverste administrative leder. Det er forståelig. Som han selv skriver er hans legitimitet og autoritet som leder svekket. Kommunens elendige håndtering av varslersaken under hans ledelse er jo grunnen til det.

Så skulle man tro at ønsket om å slutte og en viss erkjennelse av egen udugelighet i varslersaken ville vært slutten på hans karrière i Fredrikstad kommune. Isteden er det bare et forhandlingsutspill for at rådmannen skal få presset til seg en lukrativ sluttpakke.

Rådmannen har ansvar for at kommunen har sløst bort titalls millioner på varslersaken. Han fortjener ikke en gullkantet sluttpakke når han nå skal slutte. Han kan kanskje greie å presse seg til penger, men de som hadde fortjent en kompensasjon fra kommunen er varslerne. Hadde kommunen hørt på dem hadde vi spart alle millionene som nå er sløst bort. La rådmannen forholde seg til oppsigelse reglementet som andre kommunale ansatte.

Kommentarer til denne saken