Gå til sidens hovedinnhold

Uhørt angrep på Henning Aall og MDG fra Vidar Schei

Artikkelen er over 3 år gammel

Lino Lubiana, Fredrikstad KrF: – Hvorfor retter LO kritikken etter varslergranskingen mot Henning Aall i stedet for mot Ap og kommunens ledelse?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter et solid gjennomført og modig rydningsarbeid fra Henning Aalls side til betydelig støtte for varslerne i saken, så beskylder LO Henning Aall for å ville slå politisk mynt i varslingssaken. Det har nå fremkommet så mange fakta i saken som støtter og gir legitimitet til Aalls standhaftige innsats over tid, at dette er uhørt fra LOs side. Jeg er overbevist om at varslerne, de sårbare i denne saken, er svært glade for det arbeidet Aall har lagt ned, og også byens innbyggere.

LO bør heller kritisere kommunens ledelse med Ap i spissen, som uten Aalls innsats og politisk trykk fra en samlet opposisjon ikke ville blitt presset fra skanse til skanse og kjent seg tvunget til å støtte opprettelsen av et Ad hoc-utvalg for granskning av varslingssaken, noe som nå har resultert i en sviende rapport om dårlig personalbehandling og ledelseskultur.

Vi kan forsikre om at Aall ikke på noe tidspunkt har stått alene i sentrum mot ordførerens stadige torden- og haglbyger – heller ikke i varslingssaken.

 

Hvor har LO vært med tanke på støtte til kommunens rådgivere og medarbeiderne som har jobbet redelig, kommet med nyttig arbeidsrelatert kritikk, men som svar har blitt trakassert og forbigått av sin arbeidsgiver, Fredrikstad kommune? Er det ikke litt underlig at LO lar Ap slippe så billig?

I politisk sentrum er vi tre partier MDG, Venstre og KrF som fordeler oppgavene. Henning Aall har tatt ansvar for varslingssaken. Politikken i Fredrikstad har tre krefter i sving: borgerlig, sentrum og sosialistisk. Vi kan forsikre om at Aall ikke på noe tidspunkt har stått alene i sentrum mot ordførerens stadige torden- og haglbyger – heller ikke i varslingssaken.

Jeg mener det er legitimt å spørre: Hvorfor rettes kritikken mot Aall i stedet for mot Ap og kommunens ledelse? På tide LO går i seg selv og er litt selvkritisk i denne saken? Og hvor har politisk ledelse vært, og hva nå?

Kommentarer til denne saken