Varslingssaken: Aall er ikke alene – sentrumsblokka er trehodet

Trehodet sentrum: KrFs gruppeleder skriver at de tre sentrumspartiene i Fredrikstad nær sagt kan betraktes som en treenighet eller et gryende triumvirat, om man vil. Fra venstre: Trond Svandal, Venstre, Henning Aall, Mdg og Lino Lubiana, KrF.

Trehodet sentrum: KrFs gruppeleder skriver at de tre sentrumspartiene i Fredrikstad nær sagt kan betraktes som en treenighet eller et gryende triumvirat, om man vil. Fra venstre: Trond Svandal, Venstre, Henning Aall, Mdg og Lino Lubiana, KrF. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Henning Aall står ikke alene i sentrum, heller ikke i varslingssaken, forsikrer gruppeleder Lino Lubiana i Fredrikstad KrF.

DEL

Leserbrev 

Politisk sentrum fordeler oppgavene. Henning Aall har tatt ansvar for varslingssaken. Politikken i Fredrikstad har tre krefter i sving: borgerlig, sentrum og sosialistisk. Vi kan forsikre Peter Kuran og Høyre om at Aall ikke står helt alene i sentrum, heller ikke i varslingssaken.

Sentrumsblokka ved MDG, Venstre og KrF har laget en politisk samarbeidsavtale – en politisk plattform. Vi leverer også budsjett og handlingsplan sammen. Det virker som om avisene har litt tungt for det og heller ikke Peter Kuran er helt på høyden i å ta denne virkeligheten inn over seg. 

Siden vi til sammen har 90 prosent politisk stilling og like mange sider og lese og like stort forvaltningsområde å ha oversikt over som Høyre og Ap, og Ap til sammenligning har 600 prosent bare i ledelse av hovedutvalg og bystyre, blir våre krefter å sammenligne med Davids kamp mot Goliat. Vi kjemper tappert og oppmuntrer hverandre, fordeler arbeidsoppgavene og holder fast ved visjonen om at David faktisk vant den kampen om verdiene og det han trodde på.

Det er med glede jeg ser at mediene og ikke minst ved Ellen Opphaug i FB og Arne Børresen kjemper tungt sammen med Aall for å komme til bunns i saken. Jeg syns heller ikke Høyre skal overse Rødts engasjement.

Jeg vil også minne kritikere om at jeg skrev to tydelige innlegg i FB i august 2016 om varslingssaken:

Vi har siden i det politiske sentrum blitt enige om at det er Henning Aall som kan saken best som er frontfigur i varslingssaken. Det er KrF og Venstre takknemlige for, og vi har stor tillit til og er stolte av det arbeidet Henning Aall gjør. Arbeidet er viktig og vi må få en løsning som viser ansatte i Fredrikstad kommune at de har en arbeidsgiver som er takknemlig for ansattes arbeidsrelaterte kritikk og varsling, og ønsker en kultur der ansatte blir ivaretatt.

Henning Aall har punktvis utfordret ordføreren om ad hoc utvalgets mandat og om setterådmann mm. Ordføreren setter dagsorden i formannskap og bystyre, eventuelt kan posisjonen stemme for en mulig interpellasjon fremmet av opposisjonen. Vi kan fortsatt få dette til slik at kommunen gjenvinner tillit.

Den gode observatør og avisleser vil se at Trond Svandal i Venstre jobber godt i spørsmål om byutvikling, boligutvikling, næringsliv og skole mm, Henning Aall og MDG jobber med kultur og miljø og varslingssaken og selv skriver KrF mye om helse, hjem og skole og oppvekst, HV og sikkerhet, KRLE, kirke og religion, lønnsutvikling, handlingsplan, gjeld, Israel, integrering mm. Dessuten er politisk arbeid så mye mer enn å skrive innlegg i avisene.

Vel Peter Kuran, vi vet Høyre ikke liker det, men vi i sentrum er i høy grad trehodet, eller ja nær sagt treenige, et gryende triumvirat om man vil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags